Adobe Photoshop, Lightroom & Leopard?

Discussion in 'Digital Photography' started by 4np, Oct 23, 2007.

  1. 4np macrumors 6502a

    4np

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Location:
    The Netherlands
    #1
    Hi All,

    I want to upgrade to Leopard, however I read somewhere earlier that Apple had stated that it couldn't test full compatibility with Adobe (CS3) software. Is this still the case? Will Photoshop CS3 and Lightroom be compatible with Leopard? I'd rather wait with the upgrade if it turns out it is not compatibl yet...

    Cheers
     
  2. scotty96LSC macrumors 65816

    scotty96LSC

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Location:
    Charlotte, NC
    #2
    I was looking at that as well. I have not seen anything official whether CS3 does or doesn't play well with Leopard
     
  3. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #3
    It's hard to imagine there'll be any problems; but if there are Adobe will patch them. Adobe did migrate to XCode for CS3 development.

    I'm sure a lot of apps will break though, and most people will blame Apple. :rolleyes:
     
  4. jakeopolis macrumors member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    #4
    i can't say about CS3, but here's what i know:

    my photoshop 7 does NOT work with leopard, period.
    my girlfriend's CS2 does work, no problems.

    so i assume that CS3 will work, but who knows. i guess the likelihood of adobe making a patch for CS3/leopard is higher than them patching version 7.0... sucks.
     
  5. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #5
    Well that sucks... unless I can convince my boss to update Photoshop for me.
     
  6. moesker007 macrumors member

    moesker007

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Location:
    Minneapolis, MN
    #6
    Works

    So far...the cs3 works for me...but Bridge sees to have a problem with photo capture...it says it cannot create that file name or I don't have permissions to write to the directory I chose. Hum...
     
  7. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #7
    Kind of a bummer that Adobe doesn't even expect to have Leopard compatibility patches for CS3 until late January.
     
  8. Forced Perfect macrumors 6502

    Forced Perfect

    Joined:
    Jul 2, 2004
    Location:
    Toronto, Canada.
    #8
    From what I can tell, Photoshop CS3 sorta works under Leopard. I tried installing it and got nowhere (the shared components both installs and fails to install in the summery and Photoshop fails), but after doing that I copied all the Application Support and the Adobe folders in Applications to my new installation. Photoshop runs now, but starts with a message saying it is messed up and needs to be reinstalled. Clicking past that message works and after that I have found nothing wrong with it.

    Installing on my wife's PowerBook had the same problem, so I guess it isn't just my machine.
     
  9. Wayfarer macrumors 65816

    Wayfarer

    Joined:
    Jun 15, 2007
    #9
    I'm still running Adobe Photoshop CS1 and it works perfectly. :)
     
  10. ynotsing macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2007
    #10
    All photo shops quit working after Leopard install

    I am stunned to find that my Adobe PhotoShop Elements programs will not open since I installed Leopard 24 hours ago. Is there an easy fix out there? From what I've read there is nothing yet? Don't understand why Mac would allow the release without that important element in place. I hope I can at least go back to using iPhoto until I get a fix. Please help if you can.
    Thanks!
     
  11. Edge100 macrumors 68000

    Joined:
    May 14, 2002
    Location:
    Where am I???
    #11
    PS CS3 and Lightroom working fine here with 10.5
     
  12. imaduro macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2004
    #12
    cs3 photoshop is not working for me with leopard. When I try to open it the logo bounces once and gives me an error.
     
  13. Nayrb macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Location:
    Virginia
    #13
    Photoshop is not working for me either. But my issue is with crashing when I go to save a file. I've been searching for any solution to the issue but nothing as of yet sadly.
     
  14. Abstract macrumors Penryn

    Abstract

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Location:
    Location Location Location
  15. jhsfosho macrumors 6502

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Location:
    Houston, TX
    #15
    I did a couple quick photoshops earlier and it seemed to be working fine for me. A little quicker to open up and load than before also IMHO. Everything in Leopard seems to be faster for me than Tiger.

    Running on MacBook Pro 2.0 Ghz Core Duo
     
  16. Fastshutter Guest

    Joined:
    Aug 21, 2007
    #17
    Lightroom loads, but the print module will not work for me. This has been reported by other users on the dpreview forums.

    I don't use the print module myself, so I'm not harmed--everything else works just fine.
     
  17. GSMiller macrumors 68000

    GSMiller

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    Kentucky
    #18
    I use CS2 and it works no problem. I did however have it crash on me yesterday before I could save my work. Maybe CS3 is lacking compatibility with Leopard about like CS2 was lacking it with the Intel architecture. It'll still run, it's just isn't optimized for it.
     
  18. dlmart2 macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 2, 2007
    #19
    Photoshop CS3 works without any problems.
    Adobe Lightroom works with little problems (Print Module does not work)
     
  19. aross99 macrumors 68000

    aross99

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Location:
    East Lansing, MI
    #20
    Here is what I have found for Photoshop compatibility with leopard:

    Photoshop 7 is NOT compatible and won't work
    Photoshop CS and CS2 are reported to work
    Photoshop CS3 works for me (including install)
    Photoshop Elements 2 is reported NOT to work
    Photoshop Elements 4 works for me (including install)

    I was stuck with Photoshop 7 that wouldn't launch after the Leopard upgrade. I upgraded to CS3 and it works great.

    I purchased a copy of Photoshop Elements 4 to install on a couple of my lesser used machines, since CS3 is locked down to only allow installations on two computers.
     
  20. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #21
    Maybe I'm just more out of the loop than everyone else (and it wouldn't surprise me) - but you can install one licensed copy of Photoshop CS3 on two computers?
     
  21. Cliff3 macrumors 65816

    Cliff3

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Location:
    SF Bay Area
    #22
    I reverted from Leopard to Tiger because of Lightroom issues. LR had problems seeing previously imported RAW files (NEF - I'm a Nikon shooter) and was unable to consistently import new RAW files. There were some problems displaying dialogs in a readable fashion. The print module threw an error when accessing it, and there were problems in the web module as well. Adobe has indicated there will be an update released in the mid-November timeframe.
     
  22. RaceTripper macrumors 68030

    Joined:
    May 29, 2007
    #23
    I'm using Lightroom, and have some shoots of 4000+ files. Under Leopard it is taking forever to load 10 Mpx NEF files, which makes culling my pictures too time consuming.
     
  23. aross99 macrumors 68000

    aross99

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Location:
    East Lansing, MI
    #24
    The CS3 license from Adobe allows you to load any of the CS3 apps on up to TWO computers, but you can't use them both at the same time.

    For example. I have a copy on my MacBook Pro and my Mac Mini. I can use it from either machine, but not both at the same time.

    I think the license was the same even before the CS series came out, but they never enforced the two computer limit. I could load PS 7 on more than two computers, but I could still only use it on more than one at a time.
     
  24. RevToTheRedline macrumors 6502a

    RevToTheRedline

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #25
    I seem to have no problem with PS CS3 in Leopard at all. If anything I've noticed it loads a LOT faster than Tiger.
     

Share This Page