AEBS and HH3 DNS errors

Discussion in 'Mac Accessories' started by lilysquilts, Jul 11, 2013.

  1. lilysquilts macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2013
    #1
    I have a Homehub3 and an airport express base station 5th gen. An ethernet cable connects them from the HH port 1 to the AEBS small circle port. The AEBS extends the wireless network around the house. IP addresses are assigned fine but DNS and router addresses are often allocated as 192.168.1.2 instead of 192.168.1.254. If we change these manually on all devices we can connect. If I turn the AEBS off, the problem rights itself. I wonder if there is some conflict between the HH and the AEBS that is causing this. I am looking for a simple fix for this as I am not at all computer literate so, if buying a moden to replace the HH is the best solution, I'll do that rather than spend the same money on someone from the local computer shop coming out here and spending hours trying different configurations and not fixing it!
     
  2. FreakinEurekan macrumors 68040

    FreakinEurekan

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Location:
    Eureka Springs, Arkansas
    #2
    In AirPort Utility on the Network tab, set your AEBS to "Bridge Mode".
     
  3. lilysquilts thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2013
    #3
    I've just checked and it's already in Bridge mode
     
  4. lilysquilts thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2013
    #4
    Solved

    By trial and error (unplugging another wireless extender), I seem to have fixed the issue which was most likely caused by interference from this other extender. Thank you for your help.
     

Share This Page