After adding iCloud in Mail settings, iOS says user/pass incorrect

Discussion in 'Apple Music, Apple Pay, iCloud, Apple Services' started by naveah, Sep 4, 2011.

  1. naveah macrumors regular

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Location:
    Atlanta
    #1
    My AppleID is an expired MobileMe account. So in iOS 5 beta, when I go to settings and turn on my iCloud account [let's call it expired@me.com], my iPhone lets me. Everything works fine at first. However, when I open the Mail app, it warns me that my username/password combination is incorrect.

    I tried using a different AppleID that is a Gmail account and use it to register a new iCloud Me.com account. This new iCloud ID works in the Mail app and I can sent and received mails. [Let's call it new@me.com]. new@me.com also works fine on iCloud.com.

    Adding expired@me.com as an iCloud account succeeds. I can use that account for Contacts sync and also for Find My iPhone. But using it for Mail or Calendar gives me the incorrect username/password error..

    I have the same issue on iCloud.com, where my expired@me.com account works for Find My iPhone and Contacts syncing. However, on iCloud.com (and also on iOS 5 and Mac OS X Lion), I cannot yet access the Mail and Calendar apps. I hope that Apple fixes this issue before the formal launch of iCloud.

    My question is this: is anyone else experiencing this and does anyone know of a way to fix this, so that I can use expired@me.com as an e-mail address?
     
  2. macgr macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2011
    #2
    After adding iCloud in Mail settings, iOS says user/pass incorrect

    yes i have the same problem and looking forward to get my email activated.
    hope apple allows the expired users to get their id back, afterall we have paid for mobile me and discontinued due to poor services
     
  3. wayneholbrook macrumors regular

    wayneholbrook

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Location:
    Miami Florida
    #3
    I don't think the password or user name has anything to do with the error that your getting. I'm getting the same error on the desktop, iPad, and iPhone, all running the latest betas. Just think its an issue with this beta
     

Share This Page