General After iOS 7.1 update: red '1' badge on settings app

Discussion in 'iOS 7' started by Stema, Mar 11, 2014.

?

On which device the issue occurred?

  1. iPhone 5s

    1 vote(s)
    10.0%
  2. iPhone 5c

    0 vote(s)
    0.0%
  3. iPhone 5

    2 vote(s)
    20.0%
  4. iPhone 4S

    0 vote(s)
    0.0%
  5. iPhone 4

    0 vote(s)
    0.0%
  6. iPad Air

    4 vote(s)
    40.0%
  7. iPad mini (Retina)

    1 vote(s)
    10.0%
  8. iPad mini

    0 vote(s)
    0.0%
  9. iPad 4

    0 vote(s)
    0.0%
  10. iPad 3

    0 vote(s)
    0.0%
  11. Other device

    2 vote(s)
    20.0%
  1. Stema, Mar 11, 2014
    Last edited: Mar 11, 2014

    Stema macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    #1
    Dear MacRumors Community!

    The download & update to iOS 7.1 was successful. Well more or less. My iPhone 5s made no problems, everything works fine. Except the iPad Air (WiFi, 32GB). After the update to iOS 7.1 the red '1' badge on the settings app stayed stuck. (See image below)

    Here my solution tries:

    - Checking via Settings-Software-Update or/and Info, if I have the latest iOS version installed - I have iOS 7 (Build:11D167) installed
    - System reset (Home & standby button pressing) - No change
    - Restore from iCloud backup - No change
    - Restore from iTunes backup - No change

    The only thing, which worked as a 'soluation' was a restore to a new device. Unfortunately I have to re-sync all my stuff manually. This is very disburbing/frustrating and I now decided to wait for a fix, iOS 7.1.1!

    In advance I thank you for any help!

    Other users experience the same issue:

    https://discussions.apple.com/message/25131302#25131302
    https://discussions.apple.com/message/25130623#25130623

    If you have the same issue, please feedback this to apple: http://www.apple.com/feedback

    Here my thread at the Apple Support Communities: https://discussions.apple.com/message/25132876#25132876
     

    Attached Files:

  2. Ferrd macrumors regular

    Ferrd

    Joined:
    Jan 24, 2008
  3. ChristianJapan macrumors 601

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #3
    Worked ok on my iPad 3. Could it be a 64bit think on the Air ?
    Maybe add a poll with several model having issue to get a better picture.
     
  4. Stema thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    #4
    How do I add a poll?
     
  5. ChristianJapan macrumors 601

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #5
    You might need to create a new thread; in thrower part of the initial posting screen is an option to add poll.
    I think you can't add in existing threads; maybe a mod can help ...
    One you have a new thread make a final posting here with the link and let this one get closed by a mod.
     
  6. thegrants82 macrumors 65816

    Joined:
    Jun 15, 2013
    Location:
    Right here
    #6
    DFU, that will fix her up:)
     
  7. Stema thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    #7
    How do I perform the DFU? Will this delete my stuff and do I have to re-sync everything manually? :confused:
     
  8. ChristianJapan macrumors 601

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
  9. Armen macrumors 604

    Armen

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Location:
    127.0.0.1
    #9
    Where is the "I dont have that problem" option?
     
  10. Fzang macrumors 65816

    Fzang

    Joined:
    Jun 15, 2013
    #10
    That would skew the poll results to a less-than-100%-have-this-problem, so this option is removed for consistency.
     
  11. VAsRHDHachiRoku macrumors newbie

    Joined:
    Mar 6, 2014
    #11
    iOS 7.1 - System Badge Icon Stuck

    Hello,

    I updated iOS 7.1 for 7.0.6 for the following devices:

    • iPhone 5S
    • iPhone 5
    • iPad Air

    My wives iPhone 5 still has an badge notification of 1 for the System app. I checked and it shows iOS 7.1 has been installed. I've tried rebooting the devices and that didn't help. Even within the System App I do not see the 1 notification anywhere just the badge icon on the home screen.

    I looked in the notification area and you can't turn of badge icons for the System App which is understandable since they want people to update right away.

    I really want to avoid a reset and restore of the device to fix this problem, any recommendations?

    Thanks
     
  12. J.gerbes macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2012
    #12
    Problem with that, however, is the rest of the community can't see the results without incorrectly claiming a device has the issue
     
  13. Ferrd macrumors regular

    Ferrd

    Joined:
    Jan 24, 2008
    #13
    Additional info:

    I did the DFU restore last night, and the upgrade notification went away. However, when I then restored my backup to the phone the notification came back. So, it's something that is backed up that is causing the issue.
     
  14. Shawzborne macrumors 6502a

    Shawzborne

    Joined:
    Jun 12, 2013
    #14
    OTA software update badge stuck even though 7.1 installed

    Hi guys and girls,

    OTA software update badge stuck on the settings app even though 7.1 installed. This is on my iPad Air and iPhone 5. Any help would be great, I have already hard reset both devices and still didn't fix it.

    [​IMG]

    Thanks,

    Shawn
     
  15. Ferrd macrumors regular

    Ferrd

    Joined:
    Jan 24, 2008
    #15
    Sorry Shawn, as of this minute the only fix is to do a DFU restore on your device and then set it up as new again. It's a BS fix, and I guess we're stuck with waiting for 7.1.1.

     
  16. kghoops macrumors newbie

    kghoops

    Joined:
    Jan 15, 2009
    #16
    My issue is on an iPhone 5. Other search results mention this happening on older versions of iOS with upgrades to newer iOS versions not fixing the issue so I'm not holding my breath.

     

Share This Page