After RAM upgrade question.

Discussion in 'MacBook Pro' started by vnle, Jan 3, 2012.

  1. vnle, Jan 3, 2012
    Last edited: Jan 3, 2012

    vnle macrumors 6502

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Location:
    Maryland
    #1
    Hi Guys,

    I just (about 5 minutes ago) upgraded my early 2011 macbook pro RAM from 4gb to 8gb. It seems everything went fine, my system recognizes the RAM and nothing's crashing. It's much faster then before but my question is this: I went into "About this Mac" to ensure that the system was recognizing the new RAM.
    It does and has all the requisite information ... but the serial number is just a bunch of zeros ... is that what it's supposed to be? How come it was able to recognize manufacturer and part number but not the serial number?

    BTW: I used these: http://www.amazon.com/Crucial-204-p...JQQI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1325632549&sr=8-1

    Thanks!
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    That is normal. All my Macs do and did that too.
     
  3. vnle thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Location:
    Maryland
    #3
    Thank you so much! :D
     
  4. thundersteele macrumors 68030

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Location:
    Switzerland
  5. vnle thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Location:
    Maryland
    #5
    Huh ... what RAM did you get? And does this really post any potential problems? I can't see any but what do I know? :rolleyes:
     
  6. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #6
    Hmm, just so you know, the Macs I upgraded with RAM without serial numbers did perform like they did before, though less paging was involved.
     
  7. vnle thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Location:
    Maryland
    #7
    Yea, I think my mac is performing really well (for the last hour or so I used it). I have zero page outs. I'm not too worried about the serial numbers ... just curious .. :p

    Thanks for the replies guys! :D
     
  8. theSeb macrumors 604

    theSeb

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Location:
    Poole, England
    #8
    The stock Apple RAM in my MBA has 0x00000000 as the serial number. I wouldn't think twice about it.
     
  9. Ccrew macrumors 68020

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #9

    Mine doesn't and works fine.

    BANK 0/DIMM0:

    Size: 8 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1333 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x029E
    Part Number: 0x434D534F344758334D314131333333433920
    Serial Number: 0x00000000

    BANK 1/DIMM0:

    Size: 8 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1333 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x029E
    Part Number: 0x434D534F344758334D314131333333433920
    Serial Number: 0x00000000
     
  10. Bluedog54 macrumors member

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Location:
    Boston
    #10
    As does mine. I just installed Kingston 8 GB 1600MHz DDR3 in early 2011 I7 MBP

    BANK 0/DIMM0:

    Size: 4 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1600 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x0198
    Part Number: 0x4B485831363030433953332F344758202020
    Serial Number: 0x90184A7D

    BANK 1/DIMM0:

    Size: 4 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1600 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x0198
    Part Number: 0x4B485831363030433953332F344758202020
    Serial Number: 0x9018297E
     
  11. rebby macrumors 6502

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Location:
    MN
    #11
    Same here.


    BANK 0/DIMM0:

    Size: 4 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1333 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x80AD
    Part Number: 0x484D54333531533642465238432D48392020
    Serial Number: 0x269033AA

    BANK 1/DIMM0:

    Size: 4 GB
    Type: DDR3
    Speed: 1333 MHz
    Status: OK
    Manufacturer: 0x80AD
    Part Number: 0x484D54333531533642465238432D48392020
    Serial Number: 0x2650339A

    Corsair RAM IIRC
     
  12. thatoneguy82 macrumors 68000

    thatoneguy82

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Location:
    Beach Cities, CA
    #12
    I've upgraded to 8GB for several months now and I just checked and mine has a serial number similar to the previous posters. I purchased the RAM from amazon and they are 2x4-GB DDR3 SODIMM Modules.
     

Share This Page