AGP graphics card error fix?

Discussion in 'Digital Video' started by ceek, Apr 29, 2010.

  1. ceek macrumors member

    ceek

    Joined:
    May 14, 2008
    Location:
    NY
    #1
    I remember getting the same error when opening FCP for the first time, but I'm getting it again when opening Compressor:

    "configuration error this software requires certain hardware or software which is missing AHP graphics card"

    It was opening some root file in TextEdit, editing one line, and re-saving, then everything opened fine.

    Thanks in advance!
     
  2. bootedbear macrumors 6502

    bootedbear

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Location:
    Austin, TX
    #2
    Ha! I had to do this just the other day.

    Open the package contents of the FCE application and edit the file: info.plist.

    Replace the string AGP with PCI (line 16 for me).

    Save file. Should work.
     
  3. ceek thread starter macrumors member

    ceek

    Joined:
    May 14, 2008
    Location:
    NY
    #3
    Thanks! Worked perfectly!
     
  4. jtc0618 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    #4
    i tried this and i didn't find any agp files in the text edit...do i do this for the compressor application as well?
     
  5. funindasun macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2010
    #5
    Thank you!Thank you!Thank you!

    I have been unable to use FCP for ages because of this error, and I just thought it was because of system specs until I searched this site. Macrumors is awesome!
    Thanks again bootedbear!

    :)
     

Share This Page