Aiport Extreme + Express question

Discussion in 'Mac Accessories' started by hafr, Sep 26, 2011.

  1. hafr macrumors 68030

    Joined:
    Sep 21, 2011
    #1
    The question I have is quite simple, but I can't seem to find an answer to it (or I just don't understand the ones I find). Is it possible to have an Airport Extreme running a wireless network and extending it by connecting an Airport Express to the Extreme with an ethernet cable?
     
  2. stomer macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Location:
    Leeds, UK
    #2
    You connect both devices using Ethernet and you make sure that both wifi networks have the same SSID. Also, you put the Express into bridging mode.

    That's how I have mine setup. Works great.
     
  3. wrinkster22 macrumors 68030

    wrinkster22

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Location:
    Toronto
    #3
    thats what i have. set the express on bridge mode. works great.
     
  4. blevins321 macrumors 68030

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Location:
    Winnipeg, MB
    #4
    Be sure to check the box that says "Allow network to be extended" on your Extreme for the wifi extension to work properly.
     
  5. hafr thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Sep 21, 2011
    #5
    Terrific, thank you guys :)
     
  6. ACiB macrumors member

    Joined:
    Dec 15, 2010
    #6
    Well, you don't have to connect the Extreme and the Express via Ethernet. It kinda beats the purpose. You just put them in range, and allow extend the range option. Also, they have to have the same SSID.
     

Share This Page