Air 2 - Youtube App?

Discussion in 'iPad Tips, Help and Troubleshooting' started by midwestfisherma, Nov 24, 2014.

  1. midwestfisherma macrumors 6502

    midwestfisherma

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Location:
    S.E. Mich
    #1
    On my Air 2 when playing videos in the Youtube app I noticed the video will start out playing fine and then get somewhat blurry for a couple of seconds and then correct itself. It's acting as if it doesn't have enough bandwidth to play the video properly. This has been going on for a couple of weeks.

    In trouble shooting I did a speedtest on my network. I'm show 60Mbs down like normal. On the Air 2 I switched into the chrome browser and safari and went to youtube and played the same videos. The videos run fine in the different browsers. I then checked my wifes Mini 2 and played the same videos and they play fine on her Mini 2. I also went to my Mac Mini and played various videos and they played fine. I'm running 8.1.1 and have a 64 GB LTE model and the app behaves this way on wifi or cellular signal.

    So, this looks to be a problem with the youtube app. I wondering if anyone else has been experiencing anything like this?

    Edit: I forgot to mention that I have over 10GB of free space on this Air 2.
     
  2. alekos macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2014
    #2
    you should go to apple store and tell them your problem because the problem it might be only on your ipad air 2. waiting for news. mine ipad air 2 works perfect but i have some bad sound problems when it is on full volume:apple:
     
  3. iamMacPerson macrumors 68030

    iamMacPerson

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    AZ/10.0.1.1
    #3
    I blame Google. My iPhone and iPad have done this for about a year since they updated their app for iOS 7. The way to get around it is to tap on the video while playing, then the 3 dots in the upper right corner. Select "Quality" then choose 720p. 1080 never streams right (something with the app) so I just do 720p.
     
  4. rgarjr macrumors 603

    rgarjr

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    Southern California
  5. nexus4life macrumors regular

    Joined:
    Jul 19, 2014
    #5
    Others have already said it, but I want to say it as well - it definitely is a problem with the app. I wish Google was more committed to making everything work better on iOS. I understand that iOS takes a backseat to android, but it should still be just as functional.
     
  6. iisheep macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2014
    #6
    Same with my iPad mini 2. Its so annoying considering YouTube and webbrowing is what I mainly use it for. I went with iPad cause of the long lasting battery.
     
  7. AppleMactablet macrumors regular

    AppleMactablet

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #7
    iPad Air 2, same issue-hopefully a bug fix soon
     
  8. midwestfisherma thread starter macrumors 6502

    midwestfisherma

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Location:
    S.E. Mich
    #8
    After doing more testing I agree with you all. Problem is definitely with the app. Hey Google....C'Mon Man!
     
  9. midwestfisherma, Mar 12, 2015
    Last edited: Mar 12, 2015

    midwestfisherma thread starter macrumors 6502

    midwestfisherma

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Location:
    S.E. Mich
    #9
    Yesterday I installed the 8.2 update on my Air 2. After doing so I open the youtube app and watched a few vids. I noticed that the previous mentioned issue with the app is no longer happening. It looks like 8.2 fixed it. Has anyone else noticed this?
     

Share This Page