Air Port Extreme cloning MAC address

Discussion in 'Mac Accessories' started by sotorious, May 31, 2015.

  1. sotorious macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #1
    I was wondering is there way to clone the mac address on an airport extreme. I am wanting to change my ip address.
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    I am not entirely sure what you are asking with this statement. You can change IP addresses freely but the AirPort does not support cloning a MAC address to mimic another device.
     
  3. sotorious thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #3
    How do i go about changing my ip?
     
  4. dwfaust macrumors 68040

    dwfaust

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Location:
    I am here => [•]
    #4
    You can configure the settings within the router to set the IP addresses for your private network (behind the router). But to change the IP address that is used to go outside your private network and connect to the internet, you would need to contact your Internet Service Provider. That address is assigned TO you BY them.
     
  5. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #5
    Are you trying to change your private network IP or WAN address IP?
     
  6. sotorious thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #6
    No i am trying to change the one that goes out to the internet, comcast doesnt really want to change it. I know with other routers you can clone mac address and it will change the ip address.
     
  7. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #7
    If it is dynamic then it will be changed periodically by Comcast or at your request. Changing a router address will do nothing. Changing the modem MAC address may change the IP but likely will disassociate your modem from the network.
     

Share This Page