AirPlay not working on iPhone 4 4.3 OS

Discussion in 'iPhone' started by stisdal, Mar 9, 2011.

  1. stisdal macrumors 6502

    stisdal

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Location:
    USA
    #1
    Wierd issue, my Apple TV (2) can "see" my iPad and play pictures, movies, etc., but I have 2 iPhone 4's on the same network that I cannot get airplay to function on... Am I missing a setting or something?

    I have an AEBS set up for dual band, and everything else functions fine. I have tried to connect the atv to both 5 & 2.4 networks. Neither will work with the iPhones.

    Also, all items have been updated to ios 4.3

    Any ideas would be great...
     
  2. Hook'Em2006 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Location:
    Plano, TX
    #2
    Sorry man, Can't help yah. All the iphones in my home can connect to the apple tv's fine after the update. Hope you get it fixed.

    Did you try restarting you airport extreme?

    Restarting Apple TV?

    my only 2 suggestions.
     
  3. itsmemuffins macrumors 68030

    itsmemuffins

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #3
    Regarding airplay on the iP4 and iOS 4.3.

    How do I stream videos from my camera roll?

    I don't see an option for this?:confused:
     
  4. ryu3000 macrumors member

    ryu3000

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Location:
    Chicago
    #4
    You just click the Airplay icon next to the play button on the bottom right and select Apple TV. Just as you would Airplaying audio.
     
  5. dread macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #5
    This happens to me all the time. Resetting the iPhone by turning it on and off always solves it. Just annoying since it happens every time I want to use it.
     
  6. itsmemuffins macrumors 68030

    itsmemuffins

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #6
    No such icon on mine?:confused:
     
  7. Chumburro2U macrumors 6502

    Chumburro2U

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Location:
    I Love L.A.
    #7
    try this

    What worked for me was closing out of the Photos app and reopening it, then select the video or picture to airplay. The icon should show up on upper right.
     
  8. stisdal thread starter macrumors 6502

    stisdal

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Location:
    USA
    #8
    Working now. I had to close all the open apps (iPod, photos) in the status bar, then start the app fresh for it to recognize the AirPlay was available.

    Note that I have tried it with both n and g bands on the router and it did not matter either way. I normally run the atv on the n band, and the iPhones connect through the g band. Worked fine this way after closing the apps and re-starting. :rolleyes:

    Sounds like newbie panic, I forgot the basics......
     
  9. itsmemuffins macrumors 68030

    itsmemuffins

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #9
    OK I'm an idiot.:D

    What also helps is to have an airplay enabled device ready to receive.

    Working as it should now that I remembered that little tidbit.:eek:
     

Share This Page