Airport Base Station keeps losing Airdisk on Mac

Discussion in 'Mac Accessories' started by markw10, Nov 5, 2007.

  1. markw10 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2006
    #1
    I have a problem with my Airport Base Station. I have the newer Gigabit Ethernet version and my Airport Disk keeps disappearing. I had the pre-Gigabit Ethernet Airport Base Station and never had this problem. The disk that I'm using it with is a Western Digital MyBook 500GB. I have it plugged into a USB Hub since I also have a USB Printer plugged into my Base Station. I don't have any problems with the printer disappearing but at least once a day for no reason the Airport Disk disappears and the only way to get it back is by unplugged and plugging in the Airport Base Station once again. Is there any idea what's causing this and how I can correct this? Unfortunately since I do Chronosync backups to this drive and also use it in a sense as a server it is causing a lot of problems.
     
  2. JimmyDThing macrumors regular

    Joined:
    Aug 23, 2007
    #2
    This is a known issue. Might want to do a little searching on the issue before posting about it. This is a Gigabit AEBS issue, the best you can do is roll back to 7.2 (if you have updated to 7.2.1). It's going to keep happening, I have the same issue. At least you can plug yours back into the Airport and get it back... I have to mount and unmount to my Mac before it'll work again. Best thing you can do is wait for Apple to fix this.
     

Share This Page