Airport Consistency Problem

Discussion in 'MacBook Pro' started by Emulsion, Mar 22, 2008.

  1. Emulsion macrumors 6502

    Joined:
    Oct 27, 2007
    #1
    Hey ya'll, we'll I got my MBP back from its trip to the apple depot, and they replaced heat pipe, logic board, airport card, antenna, and a lot of wires (why hey didn't just give me a new one I don't know.) But anyways, I have noticed that if I connect to my home network everything is all fine and dandy and I have 5 bars throughout the house however I have been experiencing another problem. When I'm watching videos of downloading something my connection will pause, and the video will stop streaming. I'll look at my connection status and I'm still connected to my network with 5 bars but I'm not transferring information. Every time this happens I'm forced to click my connection and confirm my wireless network again which is already checked with five bars. The connection will then kick in after a few seconds. All I know is that this is a pain in the butt, and is very inconsistent, because It could not happen at all and it could happen every 5 seconds.

    I have a wireless phone that operates at 900 mhz, and a microwave, but my problem still happens even when those aren't in operation. My only other guess is that its interference with my neighbors routers. It seems to happen every time a new network pops into the selection menu. My guess is that the mac is thinking "Oh hello? Should we connect? uhhhhhhhhhhhhhhhhh...." then is just sits there. I have my network selection set to "automatic" but it happens even when I'm connected to "Home". Do you think there's another network around here called Home and that when it gets a wave from them that its switching to that? I'm going to change my network name anyways, just incase.

    I've done a lot of searching for this problem but can't seem to find an answer.

    The same thing happens with my other apps such as Joost, Adium, and iTunes.

    Please Help,

    Emulsion.
     
  2. Emulsion thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 27, 2007
  3. markrivers macrumors 6502a

    markrivers

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    Valencia, California
    #3
    i used to have the same problem before with my penryn MBP..
    upgrading the firmware of your router is an option.
    when i did that, everything went smoothly:)
     
  4. Emulsion thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 27, 2007
    #4
    Ok, thanks.

    I'll give that a try.
     

Share This Page