Airport drops connection!

AppleIntelRock

macrumors 65816
Original poster
Aug 14, 2006
1,361
0
I just setup my new WEP 40-128 bit hex, ever since doing this, my macbook pro drops the network connection to my liksys router every 10 minutes, and I have to manually connect again. What am I doing wrong? I do not need to enter my password more then once for it's saved to my keychain, I simply have to re-connect all the time because my laptop keeps dropping the connection!
 

jlewis2k1

macrumors 6502a
Jan 14, 2005
718
0
in your closet
eh i never had good connection with the airport extreme. it refuses to connect to other networks. if there are more than one person connected to it there will be no live connection. Also, it can't handle bandwidth too well ... for an example I have Vonage the sound quality has to be set to 30 kb or something. Where with my netgear one i can have it at 90 kb and have multiple people on.

As for your case ... I would say double check your connections or just toss it out :)
 

AppleIntelRock

macrumors 65816
Original poster
Aug 14, 2006
1,361
0
jlewis2k1 said:
eh i never had good connection with the airport extreme. it refuses to connect to other networks. if there are more than one person connected to it there will be no live connection. Also, it can't handle bandwidth too well ... for an example I have Vonage the sound quality has to be set to 30 kb or something. Where with my netgear one i can have it at 90 kb and have multiple people on.

As for your case ... I would say double check your connections or just toss it out :)
toss what out?
 

AppleIntelRock

macrumors 65816
Original poster
Aug 14, 2006
1,361
0
jlewis2k1 said:
hmm but you are trying to connect your linksys to your airport though?
to my airport card yes, but my airport card came pre-installed and is not white... nor round
 

jlewis2k1

macrumors 6502a
Jan 14, 2005
718
0
in your closet
appleintelrock said:
to my airport card yes, but my airport card came pre-installed and is not white... nor round
well you could have been more specific like Aiport Card or Airport Extreme. it could have been anything.
 

jbernie

macrumors 6502a
Nov 25, 2005
927
11
Denver, CO
appleintelrock said:
I just setup my new WEP 40-128 bit hex, ever since doing this, my macbook pro drops the network connection to my liksys router every 10 minutes, and I have to manually connect again. What am I doing wrong? I do not need to enter my password more then once for it's saved to my keychain, I simply have to re-connect all the time because my laptop keeps dropping the connection!
I had something similar with my pc setup, linksys wet54g & wcg200, the wet54g kept dropping the connection, only started after a issue with comcast cable (coincidence?), tried all sorts of fixes, reset hware to defaults, updated drivers, updated firmware, only thing that worked was setting the pc with a static ip address. My laptop that was wireless straight to the wcg200 never had an issue.

So try a static ip, otherwise do some google searches etc.