Airport Extreme ac losing down speed to certain devices

Discussion in 'Mac Accessories' started by Julien, Jun 18, 2013.

  1. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #1
    In my HT (one floor down) I have an Airport Express connected to a 1000GB switch then to an HTPC, Samsung BD player (with Apps) and an Apple TV. Also have Comcast 50Mb/10Mb service. Was watching a VUDU (HDX) movie last night (on my BD player) and it keep stoping. Ran speed test on my HTPC (both connected to the Express) and got <1.5Mbps down but >10Mbps up. Rebooted Express and same so I thought it was defective. Disconnected my BD and enabled it’s WiFi but move still keep stoping. Then tried Apple TV on it’s WiFi and it would also stutter/stop. However when I did a speed test with my iPad or iPhone in the same location I would always get up to 50/10 (even with the ATV stuttering). I rebooted my Extreme ac and the speed returned to all these devices (50Mbps/10Mbps to my HTPC via the Express). Now less than 24 hours later it is doing the same.

    My iPhone and iPad (and an iMac WiFi connected) continue to always work at high speed but my Express (I have another Express that just streams music so not sure if it’s effected), BD and ATV suffer from sporadic extremely slow download speeds while maintaining the full 10Mbps up load speeds. If I reboot the Extreme ac they all return to normal speeds. Could this be some type of antenna steering issue?
     
  2. Mr. Retrofire macrumors 601

    Mr. Retrofire

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Location:
    www.emiliana.cl/en
    #2
    Please copy this text and send it to:
    http://www.apple.com/feedback/

    Thanks! Probably a firmware issue, if it has nothing to do with your environment.
     
  3. Julien thread starter macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #3
    Done, hopefully a firmware update will fix it.
     

Share This Page