Airport Extreme broken by connected HDD?

Discussion in 'Mac Accessories' started by tibi08, Oct 5, 2010.

  1. tibi08 macrumors 6502a

    tibi08

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Location:
    Brighton, UK
    #1
    So, my brand new dual-band Airport Extreme has been working great for the last 2 weeks since I bought it. Today I connected an external hard drive (WD Passport 500Gb) via a USB hub, and it was working great for a few Gb of file transfers. About an hour later, I transferred another file, and the Airport ceased to work halfway through; I went to check and the Airport was completely dead. No lights, hard reset does nothing.

    Any ideas as to whether it's co-incidental that the Airport broke just hours after I connected an external HDD, at the time data was being transferred?
     
  2. alust2013 macrumors 601

    alust2013

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Location:
    On the fence
    #2
    Typically it's not a great idea to connect a portable HDD through a USB hub, but that may not have been the issue
     
  3. Mr Kram macrumors 68000

    Mr Kram

    Joined:
    Oct 1, 2008
    #3
    purely coincidental. did you have some sort of power surge? were they both plugged directly into the wall?
     
  4. tibi08 thread starter macrumors 6502a

    tibi08

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Location:
    Brighton, UK
    #4
    No power surge. The HDD is bus powered.
     
  5. tibi08 thread starter macrumors 6502a

    tibi08

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Location:
    Brighton, UK
    #5
    So should I not be using a bus powered HDD with the Airport Extreme?
     

Share This Page