Airport Extreme doesn't work with Windows XP on Bootcamp?

Discussion in 'Mac Accessories' started by Hobbit6003, Jul 22, 2007.

  1. Hobbit6003 macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #1
    Hi all,

    I've gotten the new Airport Extreme, and it is working fine with all my Macs (intel or PPC G4), until I switched to Windows XP on bootcamp on my Intel iMac.

    In Windows, I could see the base station but the signal strength was at about 3 bars, and when I tried to connect, it told me that they couldn't detect the network.

    All these while, I had my other Macs switched off in my home. Running Tiger on the same Mac yielded full signal strength and connection is not a problem.

    Can anyone tell me what went wrong? Seriously, I've been a Mac user for the past 18 yrs and I hardly touched a Windows machine, so I haven't really got a clue what's going on....
     
  2. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #2
    i had this same problem for ages aswell... it has to do with something about the apple way of doing it, not sure exactly. easy to fix.

    u need the hex code of the password.
    1.open airport admin
    2.configure the bassstation that u want to get the hex password from
    3. navigate to the menu bar "Base Station" then "Equivilant Network Password"

    it should give out a 40-bit or 128-bit password.... save that and put that in as the password in windows.

    should be sweet!
     
  3. Hobbit6003 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #3
    Hi,

    Thanks for your reply! Pardon my ignorance, but where in Windows do i exactly need to input the passwords?
     
  4. Hobbit6003 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #4
    Alright, finally found what was wrong with my Airport Extreme connection with Windows XP.

    I was using WPA2 as my wireless security, which without a patch in Windows XP, it wouldn't work.

    I then switch it to WPA, and it worked. I then downloaded the patch from Microsoft and reverted to WPA2 thereafter.
     
  5. hammondc macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Location:
    Rock Hill, SC
    #5
    THANKS!!!! Good to know
     

Share This Page