Airport Extreme/Express

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bourbun, Jul 30, 2013.

  1. bourbun macrumors newbie

    Joined:
    Jul 30, 2013
    #1
    Sorry if this has been posted before, but am I able to connect an Airport Extreme to my modem, creating a network, and then wirelessly extend said network by connecting an Airport Express to a different modem in a different location of my house?
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
  3. bourbun thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 30, 2013
    #4
    So I won't experience slower performance if the Airport Express is also plugged into a modem? As opposed to extending the network without it being plugged in to a modem.
     
  4. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #5
    What do you mean slower? Is your Main wireless running B,G or N?
     
  5. bourbun thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 30, 2013
    #6
    Well if I was to setup an Airport Express to extend my Airport Extreme's network, wouldn't the extended network be slower? Which is why I was wondering if the extended network would be faster if the Express was also plugged into a separate modem.
     
  6. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #7
    Devices on the Express would see a speed drop, but it wouldn't be noticeable unless your internet connection is extremely fast.
     
  7. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #8

Share This Page