Airport Extreme: How to set up simultaneous bands?

Discussion in 'Mac Accessories' started by Lukeksk, Sep 20, 2009.

  1. Lukeksk macrumors member

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #1
    The Airport Extreme is supposed to operate simultaneous 2.4GHz and 5GHz bands. I take that to mean they can both be run at the same time. If so, how do I set them up to operate simultaneously? Thanks.
     
  2. MacMini2009 macrumors 68000

    MacMini2009

    Joined:
    May 22, 2009
    Location:
    California
  3. stridemat Moderator

    stridemat

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Location:
    UK
    #3
    This may seem like an obvious question but do you have one of the newer Airport Extremes? They were updated about 6 months ago (guess) to have simultaneous broadcasting. My Time Capsule is slightly older than that and can only broadcast one frequency at a time.
     
  4. Lukeksk thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #4
    I know I bought the latest Airport Extreme and the box indicated simultaneous bands. Maybe I should re-phrase my question:

    How do I tell whether the Airport Extreme is broadcasting both 2.4GHz and 5GHz bands?

    Thanks.
     
  5. bohbot16 macrumors 6502a

    bohbot16

    Joined:
    Mar 22, 2009
    #5
    In AirPort Utility click on Manual Setup. The info will be on the Summary tab.
     
  6. J&JPolangin macrumors 68030

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Location:
    Thule GL @ the TOW
    #6
    ...it can do both 2.4 and 5 Ghz N freq's... mainly though it also gives a full strength b/g signal and a full strength n signal = sim dual bands...

    The Airport utility should walk you right thru the setup process...
     

Share This Page