Airport WEP help

Discussion in 'Mac Accessories' started by crackcorn, Sep 4, 2010.

  1. crackcorn macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2010
    #1
    Hi I am trying to connect my xbox live to my wireless network. On xbox live when I select my network, it asks for a WEP key. However, on my airport utility it says that my security is WPA. I can't find the option to set my security to WEP on aiport utility. Is there any way to? Thanks for any help!!!
     
  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    You don't want WEP, as it's not as secure. You should have WPA2.
     
  3. maril1111 macrumors 68000

    maril1111

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Location:
    Denmark
    #3
    agreed with this although if you ever wanna use a ds or dsi with the online gaming features in same games it only works with WEP
     
  4. TJM6 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Location:
    Saint Louis, Mo
    #4
    AFAIK, WPA2 should be the way to go with most of all your devices. The only time I'd ever used WEP was because an older [likely an 802.11b] device didn't support WPA or WPA2. Now TKIP vs. AES on the encryption side may be another question.

    I use my iMac as an access point for my Xbox 360 (Airport's in the living room) so I'm not well versed in the setup of either of the Wi-Fi adapters for the 360, let alone the new 360 250GB with built-in Wi-Fi.
     
  5. crackcorn thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2010
    #5
    my xbox is not letting me select wpa for some reason, so I am just trying to figure out if there is a way to set up my network to WEP security so i could hook up.

    I don't know where that option is on airport utility, the only options it gives me for security is wpa/wpa2 personal and enterprise
     
  6. green86 macrumors 6502

    green86

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Location:
    North Carolina
    #6
    Are you running this as a 802.11g or n network?
     
  7. crackcorn thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2010
    #7
    under radio mode where I assume you're talking about (im not sure what you mean) but it has the 802.11 and its set to automatic if that helps?
     
  8. green86 macrumors 6502

    green86

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Location:
    North Carolina
    #8
    IIRC, WEP is too old to work with 802.11n. Set it as 802.11g and see if WEP comes back.
     
  9. mutantteenager macrumors 6502

    Joined:
    Feb 26, 2006
    #9
    I've got the ufo Airport Extreme basestation with WPA, and my brother hooked up his Xbox 360 to it no problem. Maybe this is a set up issue with the Xbox??
     
  10. crackcorn thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2010
    #10
    i figured out this issue. I had the old wireless adapter for the original xbox which only supports WEP. I had to go out and buy the newer one for the 360 but it works fine now! Thanks!
     

Share This Page