ajax.googleapis.com ????

Discussion in 'Web Design and Development' started by keeper, Apr 1, 2009.

  1. keeper macrumors regular

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #1
    Hi All

    I can't get my MAC to connect to a site which uses this java.

    Anyone got any ideas to resolve this.

    Reinstalled firefox and still will not work.

    Cheers Phil
     
  2. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #2
    Are there any errors messages? Open Error Console from the Tools menu to find any listed. Also, could you give a link as an example?
     
  3. keeper thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #3
  4. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #4
    That CSS error is nothing to worry about.

    Try accessing the JavaScript file it's reaching out to directly,
    http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/swfobject/2.1/swfobject.js
    and see what happens. The file downloaded fine for me. There may be some form of a block. Are you accessing from home, work, school, etc.? Do you have the same issue with other browsers?
     
  5. keeper thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #5
    Thanks for the response.
    I can't download this file.
    I have the issue in both safari and firefox.

    I did have a trial of little snitch on my MAC but used the uninstall to remove it.

    Only this site seem affected and I can't see anything on my network browsers settings that could affect it. I reinstalled firefox and still can't access the site.

    I'm stuck for ideas now and a re-build seems extreme to access one site.

    Cheers Phil
     
  6. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #6
    The last thing I can think of is to reboot your router. I every so often have an issue with some Yahoo resources not working and rebooting my router fixes. Think it's partly a cache issue. You could also try deleting your cache in the browser, but I don't have much hope for that.
     
  7. keeper thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #7
    Cheers I've done all that, still no joy....
     
  8. hippity macrumors newbie

    Joined:
    Oct 11, 2009
    #8
    I am having this same problem. I found this thread from a google search, I know it is a few years old. But I see that keeper is still active on this forum so I wonder what you did to fix it?

    Basically none of my browsers can access ajax.googleapis.com. I thought it might be a little snitch problem but disabling that does nothing.
     
  9. docbot macrumors newbie

    Joined:
    Apr 28, 2011
    #9
  10. keeper thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #10
    No mine just started working and has been fine.
     
  11. batchtaster macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 3, 2008
    #11
    BTW: MAC vs Mac.
     
  12. Ritzii macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    #12
    I am also having the same issue. However, jQuery content works fine when I run Windows in Parallels, so I'm guessing it's to do with OSX.
     
  13. dikirill macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2012
    #13
    Found solution

    Looks like if you have this error you downloaded Parallels from torrent, and added to hosts file one line containing ajax.googleapis.com.
    So go to terminal and type:
    sudo nano /etc/hosts

    inside the editor find for the line
    127.0.0.1 ajax.googleapis.com

    and remove it or comment it out.
     

Share This Page