Album art blank

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by jimmy83, Oct 10, 2009.

  1. jimmy83 macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #1
    A number of my albums dont show any artwork for some reason, all the artwork is correct in iTunes and its been fine on my iPhone before. Anyone know why I might be having this problem?
     
  2. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #2
    If you click on that individual song in iTunes and go to the "get info" and look under the "artwork" tab, does it show the art there?
     
  3. javiwankenobi macrumors member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    #3
    Jimy,
    this is because iTunes does not embed the image into the actual ID3 Tag, what it does is associate each file with a picture file on your computer. Sometimes you move around the library and your xml library file will get messed up. What I do is use a software that embeds it. This way your files will have the albumart not only in iTunes but everywhere you move them. I used to do this manually but if you have a large library it can become a pain in the ass..I suggest using TuneUp. You have to buy it, but the benefits are awesome. Plus, if you decide you like it, I can give you 15% discount when purchasing hehe, it is not expensive and honestly it is the best piece of software ive bought in a long time..

    cheers
     
  4. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #4
    Yup the art work is shown there.

    Thanks for the heads up, but I dont really want to spend money on that program. Isnt there a small freeware program that will do this?
     
  5. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
  6. dZp macrumors 6502a

    dZp

    Joined:
    Mar 29, 2006
    #6
    Have you tried removing your music from your iPhone and then re-syncing the music ?
    That might solve the issue.
     
  7. jimmy83 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Location:
    Portsmouth, UK
    #7
    Yeah tired that too :(
     

Share This Page