All the little things [that don't work] in Mac OS 10.8!

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by spacemanspifff, Jul 25, 2012.

  1. spacemanspifff macrumors 6502

    spacemanspifff

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Location:
    SPACE
    #1
    For everyone having issues with something in their new Mountain Lion install - Post them all in here and let's see how many we can find and fix.

    To start you all off here's mine:
    My Dashboard does not work properly - I can see the previously installed widgets [well most of them] but I can't add any new ones, as when I click the + button "the grid of icons" that is now supposed to be there is just a blank space with a find field at the top!

    Tried restarting Dashboard from the Terminal and restarting the Mac - still busted. :(
     
  2. swordfish5736 macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
  3. Patriot24 macrumors 68030

    Patriot24

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Location:
    California
    #3
    This is working properly for me. Maybe you just had a bad install?
     
  4. MacUser09 macrumors regular

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Location:
    UK
    #4
    Don't know if this is down to Mountain Lion, but it was OK this morning.

    When I click on "News" in the toolbar, then one of my news feeds, I get the following message:

    "No RSS Reader is Installed."
    Safari cannot open feed://news.com.com.....because Safari can't display RSS feeds. You can search the Mac App Store for an RSS app.

    Any ideas?
     
  5. miamialley macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #5
    iMessages won't let me log in using my iCloud account.
     
  6. djtech42 macrumors 65816

    djtech42

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Location:
    West Chester, OH
    #6
    Safari 6 dropped RSS support.
     
  7. TheMTtakeover macrumors 6502

    TheMTtakeover

    Joined:
    Aug 3, 2011
    #7
    RSS feed was taken out of safari.
     
  8. Patriot24 macrumors 68030

    Patriot24

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Location:
    California
    #8
    I received an error saying that I could not login a couple of times. It then accepted it after the 3rd or 4th attempt. I'm sure the servers are getting blasted as everyone tries to setup iMessage for the first time.
     
  9. th3xf4ctor macrumors newbie

    Joined:
    Apr 5, 2010
    #9
    I can't sign in to iCloud or add any of my email accounts and they say they can't contact the server and to try again later. Never been able to get them working.
     
  10. Satnam1989 macrumors 65816

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Location:
    Illinois
    #10
    Missing:
    - Power-Nap Feature

    Not working:
    - Sync with Notes (Notes on my iPhone that are created after the upgrade are not being pushed to my MBAir and Notes made on ML MBAir after the upgrade are not being pushed to my iPhone)
    - Game Center - Cannot Log in....it just goes to a blank log in after the circle appears and disappears.

    Random Bug:
    - A iCloud Process called UBD is being a resource hog each and everytime I launch "Notes" or "Game Center" applications, It contiues to make com.apple.ubiquity.peer-uuid key and certificate's in the KeyChain Access.....went as high as 23,000....Finally was able to delete them after not opening either application for over an hour.
     
  11. spacemanspifff thread starter macrumors 6502

    spacemanspifff

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Location:
    SPACE
    #11
    Yes - "Exactly like that!"

    I can find the 2 Widgets folders in the Library and in the User/Library. The widgets are all still there and if I double click them they install again onto the dashboard but they don't appear in the "grid"

    I've deleted all the dashboard plist files now and its still not working...
     
  12. miamialley macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #12
    iCloud tabs for Safari not working for me...and yes I'm signed into my account, with Safari selected to be synced.
     
  13. swordfish5736 macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
    #13
    if you mean to your ios devices you need ios 6 to do that
    whilst
     
  14. adztaylor macrumors 68000

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Location:
    Preston, UK
    #14
    iStat nano widget doesn't work in Mountain Lion. Just the processes section. Everything else does
     

    Attached Files:

  15. kamuix macrumors regular

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Location:
    california
    #15
    the iStat pro version works fine, if you need an alternative from the nano version. every widget i had works fine but my currency calculator. there's a window but smashed.
     
  16. chris566 macrumors regular

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Location:
    Carolina
    #16
    iCloud tabs not working for me either after a reboot and sign in. All iOS devices are checked for safari under iCloud.
     
  17. swordfish5736 macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
    #17
    do your iOS devices have iOS 6 beta?
     
  18. reas0n macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2007
    #18
    Same here... Been trying for about 30 minutes and haven't found a solution yet.
     
  19. mmomega macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #19
    I'm not getting any of the same bugs that others are yet.

    ubd launches anytime you open any app that has anything to do with iCloud.

    on a similar note. All of my devices, MBA, iMac, phone are working with iMessage except for my iPad3, it will not sign in for anything. Going to try complete reinstall of iOSb3 tonight to see if this fixes it.- previously over-air updated from iOSb2
     
  20. benthewraith macrumors 68040

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #20
    I'm getting a bug by going

    After logging in:
    -> right click -> Change Desktop Background -> window opens

    Quitting out of that location and later returning to it
    -> right click -> Change Desktop Background -> System Preferences opens (indicated by dock), however the window doesn't appear. It isn't game of Where's Waldo where Preferences is buried. It's just not there. Clicking on the icon in the dock brings up the window.

    Terminal shows the following error when that happens:
    Code:
    7/25/12 9:45:00.036 PM WindowServer[84]: CGXDeferSurfaces : Invalid source window 2035
    7/25/12 9:45:02.780 PM System Preferences[1467]: *** WARNING: -[NSImage compositeToPoint:operation:] is deprecated in MacOSX 10.8 and later. Please use -[NSImage drawAtPoint:fromRect:operation:fraction:] instead.
    7/25/12 9:45:02.780 PM System Preferences[1467]: *** WARNING: -[NSImage compositeToPoint:fromRect:operation:] is deprecated in MacOSX 10.8 and later. Please use -[NSImage drawAtPoint:fromRect:operation:fraction:] instead.
    
     
  21. scbrain macrumors newbie

    Joined:
    Jan 24, 2011
    #21
    Screen Saver

    On 10.7, I had my screensaver set to choose photos at random from my large (220 GB) collection. The photos were arranged in the following way:

    [Photos]

    -->[2001 Photos]

    ---->[January 1 - Event 1]
    ---->[January 4 - Event 2]

    -->[2002 Photos]

    ---->[January 2 - Event 1]

    And so on.

    10.7 and before handled this just fine, but 10.8 will not - I have to choose a folder containing only photos. That is, unless I choose one of my "event" folders, the screen saver won't recognize the folder - making for a monotonous screen saver, consisting of photos drawn from only one event. Is there any way to force the computer to recognize groups of folders, rather than just one?
     
  22. fisherking macrumors 601

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #22
    shame about that; got used to checking it. the rest of the widget's fine here too tho...
     
  23. AzN1337c0d3r macrumors 6502

    Joined:
    Sep 13, 2010
    #23
    Anyone else's "Time Remaining" gone missing in Mountain Lion?
     
  24. thestickman macrumors regular

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Location:
    Jacksonville, FL
  25. selliott, Jul 25, 2012
    Last edited: Jul 25, 2012

    selliott macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Location:
    Vegas
    #25
    Time Machine

    I had Time Machine backing up to Windows Home Server 2011 (HP MediaSmart), in Lion. The Mountain Lion install breaks that. Anyone have any ideas, I know lion forced the connection to be AFP. Didn't know of any major changes from Lion to Mountain Lion. Help!
     

Share This Page