Aluminum Macbook Ram, is 6GB or even 8GB possible?

Discussion in 'MacBook' started by CSilver, Feb 20, 2010.

  1. CSilver macrumors 6502

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Location:
    Canada
    #1
    I think I've heard once about some people saying 6GB is possible but what about the 8GB? Can someone confirm on this please? Thinking of upgrading the Ram and the Harddrive on my Macbook...

    Thanks, have a good day.

    -Chris-
     
  2. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #2
    6GB works. 8GB doesn't. It's a firmware issue.

    8GB will boot, but it'll kernel panic pretty fast when trying to access higher than 4GB.
     
  3. celticpride678

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Boston, MA
    #3
    The official support is for 4 GB. However, you can add up to 6 GB.
     
  4. JAWWC macrumors regular

    Joined:
    Jun 1, 2008
    #4
    Does anyone know where you can get 6GB of RAM for a MacBook? I've looked everywhere and can't find 3GB sticks of DDR3 at all.
     
  5. Bengt77 macrumors 68000

    Bengt77

    Joined:
    Jun 7, 2002
    Location:
    Europe
    #5
    That's because there aren't any 3GB sticks. You can only go up to 6GB with disparate numbers: one 2GB and one 4GB stick.
     
  6. JAWWC macrumors regular

    Joined:
    Jun 1, 2008
    #6
    I don't have a clue why I didn't think of this... it didn't even cross my mind!

    Well I feel stupid.......
     
  7. Bengt77 macrumors 68000

    Bengt77

    Joined:
    Jun 7, 2002
    Location:
    Europe
    #7
    Don't. I'm sure many, many people have, at one point, been wondering about this, too.
     
  8. WhiteShadow macrumors regular

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Location:
    Washington D.C.
    #8
    I have the Limited Edition Aluminum MacBook as well. I always heard mismatching Ram was not ideal. Any thoughts? Have any of you tried 6GB? How was the performance?

    My next mod is going to be replacing the optical drive with my HDD and adding an SSD, but that is a bit more costly. The ram would be a quick cheap performance enhancer.
     
  9. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #9
    Matched RAM on Intel Macs
     
  10. kierennyc macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Location:
    NYC
    #10
    8GB ram DOES work in the Alu-macbook.

    Im using Crucial.
     
  11. ranviper macrumors 6502a

    ranviper

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Location:
    Adirondacks, NY
    #11
    It works fine. I have 8 and have had not one issue. Running lion as well.
     
  12. knarzie macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2008
    #12
    same here. just installed it, am delighted!
     
  13. Montymitch macrumors regular

    Montymitch

    Joined:
    Feb 16, 2009
    #13
    Can a moderator make this a sticky? It seems every other thread is asking if 8gb works in the 5,1 macbook. It does.
     

Share This Page