Animated Gifs in Quick Look not showing

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by roxics, Oct 17, 2014.

  1. roxics macrumors regular

    Joined:
    Aug 4, 2013
    #1
    When I installed Yosemite and hit the spacebar on a gif, I had a window pop up asking me to installl java which tok me to the apple website with the download button for java 6 SE legacy something. I downloadedinstalled it and even restated. But still animated gifs (or gifs in general) do not show up in quick look. It shows me a still image of the gif inside of the box with all the little file information to the right of it but doesn't show the image in the full window like jpegs, nor does it play the animated gif.

    I could have swore these were working for me in Mavericks.
     
  2. blaguskida15 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Location:
    Milwaukee
    #2
    I am having the same issue. Has anyone found a fix yet? I didn't realize how much I took this feature for granted!
     
  3. larvauk macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2014
    #3
    Did you update to Yosemite from an OSX version with the AnimatedGif quicklook plugin installed? I've just fixed this same problem on my macbook pro by deleting the aftermarket plugin file AnimatedGIF_QL.qlgenerator from ~/Library/QuickLook which I'd been using under Mavericks. Seems like this now conflicts with Yosemite's native animated gif capability.
     
  4. blaguskida15 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Location:
    Milwaukee
    #4
    I do not have an animated GIF plugin in my QuickLook folder. Still no luck getting them to play.
     
  5. larvauk macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2014
    #5
    Just to doublecheck, you were looking in ~/Library/QuickLook (i.e. /Users/<username>/Library/QuickLook) which is normally hidden, you may need to get there using the command terminal, and not /Library/QuickLook ? Mine was in my user's library not the machine's one.
     
  6. blaguskida15 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Location:
    Milwaukee
    #6
    I'm glad you double-checked. You were right. I looked in the wrong Library/QuickLook/ folder. That worked. Thanks for your help!
     

Share This Page