Annoying "connecting" pop up!!!!!

Discussion in 'iPad' started by harry*333, Jun 11, 2010.

  1. harry*333 macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #1
    So I'm sitting in my house browsing the web on my iPad, wifi signal is at full strength and then out of nowhere a pop up thing that says "connecting" shows up and dims everything else so I can't touch anything else, it only last for about a second. Then my status bar says I'm on 3G, then a second or two later it does it again, and switches back to wifi

    It will happen about once every half hour or so, I'll try and get a screen shot next time
    Anyone else experiencing this?
     
  2. harry*333 thread starter macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #2
    got a screen shot
    now it doesn't always happen while a page is loading though
     

    Attached Files:

  3. Noumenon macrumors regular

    Joined:
    Jun 30, 2007
    #3
    What security setting are you using, ..none, ..wep? Change it to WPA2-PSK [AES].
     
  4. harry*333 thread starter macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #4
    Wep, though I don't want to have to change my network security
     
  5. Noumenon macrumors regular

    Joined:
    Jun 30, 2007
    #5
    I had the same problem and I was using WEP,... every time I started Safari, after several seconds it would display "connecting...", then would be fine until I started Safari again. I have not had the problem once since I switched to WPA2-PSK [AES].

    It is easy to change security.
     
  6. nightfly13 macrumors 6502a

    nightfly13

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Location:
    Ranchi, India
    #6
    similar issue

    The weird thing is it started doing this only the last 2-3 days, and the only change I made was to turn Cellular Data off (quick enough to turn it on when I'm need 3G). I figured why have it on when I'm on wifi 99% of the time. But mine happens only when I'm waking it up... I think. I've been annoyed by it so maybe it's happening at other times too, not sure.
     
  7. SebZen macrumors 6502

    Joined:
    Apr 12, 2009
    #7
    This is happening to me as well and I'm on wpa2. Happens at work, too, where there isn't any security. so it isn't my home network
     
  8. tigres macrumors 68040

    tigres

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Location:
    Land of the Free-Waiting for Term Limits
    #8
    Happens on ours too. Wpa2 AP extreme, about every time I use it. I have no idea why.
     
  9. Rooskibar03 macrumors 65816

    Rooskibar03

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    State of Denial
    #9
    You now this started to happen to my mine in the last week or so and I've have my iPad since the launch.

    Don't know what's up, but it's kinda annoying.
     
  10. Martayjay macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2010
    #10
    Me Too!

    Same thing here. Only began in the last week or so.
    Ever since I, too, turned off cellular data plan.
    Happens very infrequently.
    Not enough to annoy me but still a curious development.
     
  11. OverSpun macrumors 6502a

    OverSpun

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    California
    #11
    I get that a lot. I get 1 bar a room away my AP Extreme. Maybe I should try AES. Better for my macbooks? I have a few of them.
     
  12. harry*333 thread starter macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #12
    Well I'm leaving on atria today so I'll see if it happens with other networks too
     
  13. Nevasleep macrumors member

    Joined:
    May 23, 2010
    #13
    I get that too, about two or three times a day.:rolleyes:
     
  14. Shoesy macrumors 6502a

    Shoesy

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Location:
    Colchester, UK.
    #14
    I get it at home a bit too - I'm wifi only, no security
     
  15. WilliamG macrumors G3

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Location:
    Seattle
    #15
    Yes, very infrequent. Happens to mine with a static ip connected to a dual-band TC via WPA2. It's Apple's issue, but who knows when they'll actually fix it.
     
  16. j3yq macrumors 6502

    j3yq

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Location:
    Iowa
    #16
    Just started happening to mine as well, I blame you!:p
     
  17. DotCom2 macrumors 68040

    Joined:
    Feb 22, 2009
    #17
    Well it happens to me too and I don't have a 3G version...just the Wifi!
     
  18. Macdicted macrumors regular

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Location:
    NYC > Tampa Bay
    #18
    Well I've had 2 WiFi's that I returned and now have a 3G and all of them had this problem.

    Monday makes 6 weeks that I've had the same issue on all 3.

    Apple needs to get of their azz and fix the wifi issues. How long does it take , they acknowledged problems a month ago yet no update.
     
  19. Sebby macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #19
    I think it's fair to say that this is a software issue, so of course all 3 iPads are going to have the same problem.
     
  20. Monk Edsel macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2004
    #20
    This also happens to me with AirPort Express and a strong signal. It actually happened as I was typing this. It's very disruptive, very un-Apple and very annoying. I eagerly await a firmware update.
     
  21. harry*333 thread starter macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #21
    Oops... Ment to say a trip
    Sometimes the spellcheck on here goofs up, like just now it replaced goofs with golfs
    Arrrrrrggg... When is that update coming:mad:
     
  22. Macdicted macrumors regular

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Location:
    NYC > Tampa Bay
    #22
    No chit :rolleyes:

    Did you bother to read my last sentence ?
     
  23. Errk! macrumors 6502

    Joined:
    Mar 6, 2006
    #23
    Yes. It was happening frequently for me (every 5 minutes or so, and wouldn't just switch to 3G, which annoyed me more). Turns out it was my Netgear router - not sure if it just has problems with Netgears or what but I replaced it with a Linksys just yesterday actually and haven't had it happen again.

    FWIW we also have an EEE PC that had a heck of a time staying connected to the Netgear router and works fine with the Linksys.

    I never had issue with either of our iPhones staying connected, nor the wireless bridge used on our desktop PC, nor my Macbook Pro (at least up until a week ago when I made some settings changes on the Netgear router out of desperation).
     
  24. Beaverman3001 macrumors 6502

    Joined:
    May 20, 2010
    #24
    For those of you still using WEP, you might as well not have network security turned on. Please for your own sake use WPA2.
     
  25. Sebby macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #25
    Yes, but you've still had 3 iPads from Apple, so you obviously think it must be at least partly a hardware issue.
     

Share This Page