Annoying ipad 3g "feature"

Discussion in 'iPad' started by rdstoll, May 4, 2011.

  1. rdstoll macrumors 6502

    Joined:
    Jul 15, 2008
    #1
    We all know AT&T's network sucks but I'm convinced IOS is specifically designed to dupe us into thinking we have 3g all the time when we don't. I've noticed that if I flip on my iPad it says 3G up in the corner, but the second I open up Safari to surf I get Edge. Then if I close all the tabs in Safari and get out of it, vioalia! it says I have 3G again.

    BS.
     
  2. saving107 macrumors 603

    saving107

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    San Jose, Ca
    #2
    I didn't know that, my service is great and never reverts back to EDGE.
     
  3. iphone1105 macrumors 68020

    iphone1105

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #3
    Yeah I dont have this problem....rock on though bro
     
  4. bigcat318 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 25, 2007
    #4
    When I get upset about something that is obviously an isolated incident, I make generalizations that is must happen to everyone on the internet.
     
  5. Stefx73 macrumors regular

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Location:
    Canada
    #5
    This never happened to me on iPad1 or iPad2, on either Rogers, Bell Mobility Canada or USA AT&T
    2 devices, 3 carriers.
     
  6. madat42 macrumors regular

    Joined:
    Mar 25, 2011
    #6
    I think with all the 3G topics, it's been summarized that you have to go with the carrier that serves you best in your area(s). AT&T may not be it where you are. Verizon maybe?
     
  7. bowlerman625 macrumors 68020

    bowlerman625

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Location:
    Chicago, IL area
    #7
    Ditto
     
  8. xraytech, May 4, 2011
    Last edited: May 4, 2011

    xraytech macrumors 68020

    Joined:
    Mar 24, 2010
    #9
    My AT&T 3G coverage is solid where I am.

    Why did you go with AT&T then? If you don't like the coverage, return it and get a Verizon iPad 2.

    I'm trying to reproduce what you just said and I can't. Sound like you just have spoty coverage as simple as that. As for your...

    "IOS is specifically designed to dupe us into thinking we have 3g all the time when we don't"

    ... conspiracy, I think that's BS.
     
  9. gameboy213 macrumors 6502

    gameboy213

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #10
    I've never seen this either.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  10. Koodauw macrumors 68040

    Koodauw

    Joined:
    Nov 17, 2003
    Location:
    Madison
    #11
    I have this happen on my iPhone 4 when I got to areas with questionable 3g coverage. Mainly at my office.
     

Share This Page