Another Issue: Keyboard in Parallels

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by smokie, Jan 29, 2008.

  1. smokie macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2008
    #1
    Using desktop parallels i can not use the keyboard as it should. I've choosen Portuguese keyboard in windows xp but it won't work as expected. Can someone give a clue to solve this?
     
  2. nikopolidis macrumors regular

    Joined:
    Dec 21, 2007
    #2
    And how do you expect it should work? :) I mean what is the exact problem?
    Surfing Parallels website I could only find the mouse problem. Maybe you will find more here: http://kb.parallels.com/43/
     
  3. smokie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2008
    #3
    Keyboard problem description

    Its a macbook pro....

    What I mean is when I type in the virtual machine ~it appears º etc...
    The keyboard type is not corresponding to the keys...

    Tks
     
  4. snipersix macrumors member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    #4
    I have the same problem the special characters arent working properly and the keyboard special characters are messed up. Any solutions to this?
     
  5. snipersix macrumors member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    #5
    i found the solution to this problem:

    run windows

    go to control panels--> Regional land anguage options --> Language --->Details

    Under Detail input language choose --> English (Canada) -US or English (United States) - US

    then click apply that should solve it, thats how it solved my problem :)
     
  6. fampinto macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    #6
    Problema com o teclado

    Viva smokie,
    já resolveste o problema do teclado no parallels? Também tenho um macbook pro e acontece-me o mesmo.
    Obrigado
     
  7. smokie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2008
    #7
    Na altura, instalei as ferramentas do teclado que vinham com o boot camp.

    Posteriormente em novas instalações, este problema desapareceu com a instalação das ferramentas que vêm com o parallels (Install parallels tools no menu virtual machine).

    Espero que ajude!
     

Share This Page