Any way I can share mouse & keyboard?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by jwjsr, Feb 21, 2013.

  1. jwjsr macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #1
    I have a G5ppc 10.5.8 with an Apple Cinema Display with the ADC connection.
    I have a 2012 mac-mini w ATD.
    Its very hard to operate them both with 2 keyboard and 2 mice.
    Anyway I can use one mouse one keyboard to control em both?
     
  2. jpcoelho macrumors member

    jpcoelho

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Location:
    Aveiro, Portugal
    #2
    Hi!

    there are several kvm switches available in the market which will allow you to share USB keyboard and mouse...
     
  3. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #3
    Teleport might be able to help, though it is sometimes a bit finicky.
     
  4. jbarley macrumors 68030

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #5
    Teleport works well for me, across three computers.
    Saved me a whole lot of desk space too!
     
  5. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
  6. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #7
    Best way to uninstall unwanted apps?

    Thanks for tips, since it looks like Synergy is the only one to support Tiger on the ppc I think i'll give it a try.
    When you download new apps and they don't work out does dragging it to the trash uninstall everything it brought or is here a more thorough uninstall process?
     
  7. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #8
    Synergykm

    Synergy will not work on "this architecture" , I suppose that meant PPC. I'll try SynergyKM.
     
  8. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #9
    have you used it? On a PPC?
     
  9. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #10
    The binaries are probably intel only. You may need to build it from source.

    B
     
  10. Ariii macrumors 6502a

    Ariii

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Location:
    Chicago
  11. jpcoelho macrumors member

    jpcoelho

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Location:
    Aveiro, Portugal
    #12
    just as I said... don't think a software solution will perform better than a physical switch.
     
  12. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #13
    No. But there is a link on that downloads page to older versions. That one I downloaded and opened up just to see if there was the prohibitory sign on it or not. There wasn't, so I assume it can be run on PowerPC.

    I hate suggesting apps only for the community to inform me it's Intel only. :D
     
  13. MisterKeeks macrumors 68000

    MisterKeeks

    Joined:
    Nov 15, 2012
    #14
    It will work on PowerPC if you get the right version (like Erik).
     
  14. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #15
    Thanks guys, I got synergy to work and it is working perfectly. I haven't tried everything but here is what I did:
     
  15. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #16
    Here is what I did:

    1. Installed SynergyKM v.1.3.1 on my G5 PPC (ADC apple cinema display)running OSX 10.5.8. SynergyKM because Synergy for 10.5 would not install to the PPC.
    http://sourceforge.net/projects/synergykm/

    2. Installed Synergy v. 1.4.10 on 2012 mac-mini(Apple TB display) OSX 10.8.2.
    http://synergy-foss.org/

    If you get the screen names right it is a 10 minute deal.

    I ran into problems getting the screen names for each computer right as am kinda stupid. Make sure on the synergykm machine you click apply after you enter the host/server screen name. The apply button will not be available until you go back to the general tab.

    Also in the preferences of Synergy(not SynergyKM) the "hide when server/client starts" box is checked on by default. I thought at first it was crashing but actually it was the opposite, when started correctly it made its window "hide".

    By the way I just did a copy/paste from the other screen in this message, I am one happy camper right now!!!!
     
  16. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #17
    Awesome. Thanks for following up with more detail!

    B
     
  17. jwjsr thread starter macrumors 6502

    jwjsr

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Location:
    Fairhope, Alabama
    #18
    Amazing copy/paste synergy

    I wanna say thanks one more time, it just amazes me that copy paste works between theses 2 machines, i can kinda understand the machines recognizing the mouse but can't wrap my head around how each processor/machine knows what the mouse is bringing over with it.
     

Share This Page