Carrier Anyone Else Experiencing Issues w/Apple Services on AT&T?

Discussion in 'iPhone' started by TBONE72, Jul 1, 2015.

  1. TBONE72 macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #1
    This started happening today and I can reproduce this behavior on my family's and friend's iPhones.

    The issue: when on AT&T cellular I can't seem to use some Apple services - Find My Friends, Apple Music, & Siri. As soon as I am on WiFi it works. I am in the Minneapolis/St. Paul MN area. Anyone else experiencing the same?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    Nope, no issue here with AT&T.
    Maybe a local area issue at your location?
     
  3. Mroks macrumors newbie

    Joined:
    Jul 1, 2015
    #3
    I am having the same issue. Maps on my iPad and my wife's and daughters iPhones will not work. Also on my phone which I updated yesterday, the new music app will not stream.
     
  4. TBONE72 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #4
    I decided to check out the Apple discussion forums and came across this: https://discussions.apple.com/thread/7106504

    Looks like others are getting hit too. It seems like an AT&T issue to me as opposed to something on Apple's side.
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    BTW, Im still on iOS 8.1 with no probs.
    Not sure if its an ios 8.4 issue.
     
  6. webbuzz macrumors 65816

    webbuzz

    Joined:
    Jul 24, 2010
    #6
    All apps and services work for me. The only issue that I have with AT&T is when I enable HD Voice, my number displays as unavailable on caller id.
     
  7. AJsAWiz, Jul 1, 2015
    Last edited: Jul 6, 2015

    AJsAWiz macrumors 68030

    AJsAWiz

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Location:
    Ohio
    #7
    I had the exact same problem. I called AT&T after I got home this afternoon. They claimed that Apple was experiencing an outage. But, they went ahead and did something on their end. I had to shut off my phone and turn it back on. I still had sporadic problems with the services you mentioned and consistently got the "you are not connected to the internet" message unless I was on wi fi. I just tried it with wi fi off. It works but there is a discernible delay. I'll try tomorrow and see if there is any improvement.

    Update 7/6:
    Apple suggested replacing the sim card. Just replaced it. Will see if that makes a difference.
     
  8. HerdJC macrumors member

    HerdJC

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Location:
    West Virginia
    #8
    My wife and I traveled from West Virginia to the Apple Store in Lexington, KY today to buy her an Apple Watch for her birthday. Both of our AT&T iPhones (hers a 6, mine a 6+) could not get Apple Maps to work properly and I had issues accessing iCloud to backup my phone (which was necessary as the camera on my 6+ suddenly decided to stop working while in the Apple Store. They replaced the camera and I'm incredibly lucky it actually happened in store as its a 2.5 hour drive). I also had issues with Apple Music in getting music to stream properly. The problem has persisted through both states and still not working properly.
     
  9. AJsAWiz macrumors 68030

    AJsAWiz

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Location:
    Ohio
    #9
    You're right! There is something rotten in Denmark. Thanks for posting the link.
     
  10. TBONE72 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #10
    It seems that things are working this morning. Yes?
     
  11. AJsAWiz, Jul 2, 2015
    Last edited: Jul 2, 2015

    AJsAWiz macrumors 68030

    AJsAWiz

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Location:
    Ohio
    #11
    Yes, what ever was going on yesterday seems to be gone today. From the accounts I've read online . . . it's crazy how no one (AT&T or Apple) seemed to be willing to take responsibility for this problem.

    Update 7/2/15
    The problem is still there but sporadic. It seems to clear up if I turn my phone off then back on again. This makes sense because the last rep said something about the phone, maybe, getting stuck on a cell tower. Restarting the phone makes it do a "tower search" again, I think. In any case I will call AT&T again.
     
  12. Instapez macrumors newbie

    Joined:
    Feb 25, 2015
    #12
    How do you exactly enable HD voice?
    I'm on AT&T with 8.4 and latest carrier update. I don't see that option anywhere in my settings.
     
  13. AJsAWiz macrumors 68030

    AJsAWiz

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Location:
    Ohio
    #13
    I don't think so as the problem started, for me, before I even updated to 8.4.
     
  14. AJsAWiz macrumors 68030

    AJsAWiz

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Location:
    Ohio
    #14
    Yep, same here!
     
  15. webbuzz macrumors 65816

    webbuzz

    Joined:
    Jul 24, 2010
    #15
    Settings > Cellular > Enable LTE > Select Voice & Data

    [​IMG]
     

Share This Page