Anyone else having these annoying bugs in Safari 7.0?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by yongren, Oct 30, 2013.

  1. yongren macrumors regular

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #1
    Two-finger swipe to navigate back & forth isn’t working (or works sporadically).

    Sometimes two-finger scrolling stops working altogether, until Safari is quit.

    Navigating “back” to Google search results doesn’t work. Nor do Google searches show up in History.

    And the worst—Empty tabs won’t close unless they are dragged out into a new window or a page is loaded first.
     
  2. dollystereo macrumors 6502a

    dollystereo

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Location:
    France
    #2
    The swipe back is de-activated from the system preferences/trackpad.
    The rest, dont know.
     
  3. ItWasNotMe, Oct 31, 2013
    Last edited: Oct 31, 2013

    ItWasNotMe macrumors regular

    Joined:
    Dec 1, 2012
    #3
    Get the same, sporadically stopping behaviour, in Safari 7.0 with single finger swipes. Starts woking again with a quit and restart:(
     
  4. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #4
    Nope. It works perfectly for me.

    Nope. It works perfectly for me.

    Nope. It works perfectly for me.

    Nope. It works perfectly for me.

    Overall, I can't figure out what's going on with your machine. It's certainly not working like it should.

    ----------

    What is a "single finger swipe"? A single finger only moves the cursor.
     
  5. firedept macrumors 603

    firedept

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Location:
    Somewhere!
    #5
    You can set up the magic mouse to navigate forward and back with a single finger. That is the way my mouse is set. I move my mouse to move cursor.
     
  6. yongren thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #6

    Thanks... What a helpful post...
     
  7. yongren thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #7
    Updating Glims seems to have fixed most of the issues.
     
  8. yongren thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #8
    Never mind... the issue with closing tabs has been fixed, but about 10% of the time, two-finger swipes to navigate back still fail & cause scrolling to stop working. Totally removing Glims doesn't help either. Any ideas??
     
  9. kronusdark macrumors member

    kronusdark

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Location:
    Southern Indiana
    #9
    I have the same problem with the two-finger swipe, today it seems to freeze every time i try to go back

    I have no extensions or add ons installed, except for 1password
     
  10. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #10
    yongren, do you mind telling us what "Glims" is? I'm curious.
     
  11. Keukasmallie macrumors regular

    Keukasmallie

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Location:
    WNY
    #11
    Yes to all OP's concerns. I hope a clean up release for Mavericks is forthcoming.
     
  12. Cougarcat macrumors 604

    Joined:
    Sep 19, 2003
    #12
  13. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #13
  14. Mr. Buzzcut macrumors 65816

    Mr. Buzzcut

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Location:
    Ohio
    #14
    I have the swipe back issue but it just started happening today, and I upgraded to Mavericks right at public release. Because of that, I was looking around for other things that have been updated recently. I only had two other apps open which I closed, activity monitor and evernote, and the problem went away! If I figure out which was causing it, should it happen again, I'll post back.
     
  15. abz1981 macrumors 65816

    Joined:
    Jan 3, 2011
    #15
    I get issues with the latest safari too. I am on lion though. issue I sometimes get is that i cannot all of a sudden scroll up and down on my page and its only macrumors i have noticed it happens in. No other site gives me problems. I try and re-fresh the site and that still doesn't help. I have to end up closing macrumors and restarting it again.
     

Share This Page