Anyone ever replaced a PS

Discussion in 'Mac Pro' started by ashman70, Feb 6, 2012.

  1. ashman70 macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2010
    #1
    Has anyone ever had to replace a power supply on their Mac Pro? Either in or out of warranty?

    Just curious, from what I have heard and read, the failure rate is very low.
     
  2. uvitor macrumors member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Location:
    Brazil
    #2
    That's interesting. Is it possible to change the default one for a brand new with higher power rates and connectors? Will be easy to install a 7970 graphics card.
     
  3. ashman70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2010
    #3
    I believe you can swap out for a direct replacement, but not one more powerful. I believe the standard PS is 900w anyway, no need for any more power.
     
  4. uvitor macrumors member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Location:
    Brazil
  5. ashman70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2010
    #5
    I don't believe so, no. You can only replace the PS with same PS.
     
  6. odinsride macrumors 65816

    odinsride

    Joined:
    Apr 11, 2007
    #6
    I had to have mine replaced after about 6-7 months from purchasing the 2010 Mac Pro. The power supply was TOTALLY dead (e.g., pressing power button on front did absolutely nothing).

    And FYI - It's a major pain having to haul a Mac Pro to the mall for repair. Hoping I never have to take it in for service again.
     

Share This Page