Anyone made a site with iWeb 08 yet?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by mach1andy, Aug 9, 2007.

  1. mach1andy macrumors regular

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Location:
    Los Angeles
    #1
    I've made a few sites with iWeb 06-- they're easy to create and look good but for some reason, when the sites load, they load all of these blocks with borders around them until the content is filled in. On a complex site, it looks pretty bad.

    Has anyone created a site with iWeb 08? I'm curious to see if anything has been done to improve this issue. If you've made on with 08, post it here!!
     
  2. Mac In School macrumors 65816

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #2
    Not yet, but I'm dying to see if they've fixed the bloated inline-CSS source code. I'll be throwing a site together quickly once I get the software. Check with me on Saturday. :)
     
  3. bennyek macrumors regular

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Location:
    The O.C.
  4. gothiquegirrl macrumors regular

    gothiquegirrl

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Location:
    Planet Earth
    #4
    Stupid Question..

    I have a G3 .. and iLife '0-ld as dirt...
    So i have no experience with iWeb..

    Anyway.. So CAN you publish a site to another hosting provider ? Or does it HAVE to be .Mac ?

    No pointing and laughing please! LOL

    Ang
     
  5. appleguy macrumors 6502

    appleguy

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Location:
    Auckland, NZ
    #5
    here is mine..
    www.aaronsmithsonphotography.com
    created in iLife 06 and just opened in iLife 08
    only thing is I cant get the RSS to work.. arg
     
  6. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #6
    I just used the search tihng on your site to see how well it work because i haven't seen that on anyone iWeb before. However when i searched for "steel" nothing was found, even when searching for steel tower nothing was found. Just a heads up.
     
  7. Vinnie_vw macrumors 6502

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    the Netherlands
    #7
    Do you know if per-page exporting is supported. By that I mean, if you update a part of the site, do you have to re-upload the whole thing or can you do it page by page? I also assume that web-exporting only works with .mac, or else you have to export to a folder?
     
  8. appleguy macrumors 6502

    appleguy

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Location:
    Auckland, NZ
    #8
    thanks for the heads up
    just looked at some of my other websites that is in iWeb and they are all missing data so I dont know if thats the reason why
    will have a play and see what I get.
     
  9. MacDonaldsd macrumors 65816

    MacDonaldsd

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Location:
    London , UK
    #9
    I think in iWeb 06 the search only worked if you hosted it on .mac servers.
     
  10. appleguy macrumors 6502

    appleguy

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Location:
    Auckland, NZ
    #10
    I am hosting it on .Mac servers
    anywho I found out that iWeb was screwing up my domain.sites file after working from several back up and each of those having issues after about 10 minuntes I read on the Apple Discussions that people were hving the same issues and deleting the iweb plist worked
    i just have the RSS feed issue but think that might be a safari problem. I am not running Safari 3 beta yet..
     
  11. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #11
    Sorry to report some more problems with your site. I tried the search again and it just returned the page pictured below. When refreshing that page via cmd+r or trying to navigate away from that page it causes Safari to quit unexpectedly. So there is still something wrong with the search and perhaps it is actually worse

    I have tried subscribing to your RSS feed and in Safari it doesn't work, see picture, however when i first tried it loaded up Vienna (my default rss aggregator) and that worked perfectly. Again example attached.

    I have saved a copy of the crash report if you so wish.

    I'm running Safari Beta 3.0.3 (525.12.1)
     

    Attached Files:

  12. appleguy macrumors 6502

    appleguy

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Location:
    Auckland, NZ
    #12
    I wonder then if its a safari issue
    I have firefox at work on 2 machines I will have a play there
    I need sleep now
     
  13. Eraserhead macrumors G4

    Eraserhead

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Location:
    UK
    #13
    Because noone has answered clearly, no it doesn't have to be with .Mac, I use A Small Orange to host my site which is made with iWeb.
     
  14. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #14
    Just to report back have tried several different web browsers.

    Camino, Firefox, Opera, Netscape, and even Mac Help displayed the search results perfectly.

    However when it came to the RSS page Opera was the only one which could deal with it, however it did exclude the pictures. The other 3 reported back "This XML files doe not appear to have any style information associated with it etc."

    Side note: I would've thought that mac help would use the same webkit core that safari uses but it seems this not the case.
     
  15. Mac In School macrumors 65816

    Joined:
    Jun 21, 2007
    #15
    Apple is still using inline styles. I guess that scratches iWeb off the list of useful tools. Very disappointing.
     

Share This Page