Aperture 3 Face needs a name shows images with no un-named faces

Discussion in 'Digital Photography' started by danand725, Feb 20, 2010.

  1. danand725 macrumors newbie

    danand725

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Location:
    Sawbridgeworth, UK
    #1
    I've upgraded from Aperture 2 to 3, and imported all my iPhoto '09 images. I've been through and removed dupicates and named all the faces in my library.

    However, the smart album included with Aperture 3 with the default settings "Needs a Name" is showing a number of images with no faces in.

    Now I'm used to this happening in iPhoto, so checked for faulty face detection. As you can see from the enclosed screenshot, there are no un-named faces (or objects) detected. (I am in naming mode, the screenshot did not caputre the HUD).

    I've tried the Dectect Missing Faces menu item (nothing found). I've tried adding a manual face and removed it. Nothing.

    Is anyone else having this problem? Any idea how I can get rid of these faceless images?

    All the best

    Daniel
     

    Attached Files:

  2. kellen macrumors 68020

    kellen

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Location:
    Seattle, WA
  3. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #3
    If you switch to Faces view by clicking the Faces button in the top right you can right-click on the Thumbnails and choose an option titled something like "Not a face" (sorry not at a Mac right now).
     

Share This Page