Aperture Quick Preview Mode problem

Discussion in 'Digital Photography' started by whynot83706, Oct 25, 2013.

  1. whynot83706, Oct 25, 2013
    Last edited: Oct 25, 2013

    whynot83706 macrumors 6502

    whynot83706

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
    #1
    This may have already been answered but I could not find it...This is the problem that I have.

    I have updated to Aperture from iPhoto, and I am usually in "Quick Preview" mode so that I can move faster through the photos. In most cases I am happy with the way photos looks like so I do not do any adjustments. However, even though I do not want to do any adjustments, when I un-click "Quick Preview" mode Aperture "process" my photo and makes it look different then when it was in "Quick Preview" its little more sharper but the problem is that it always changes colors, so regardless how much adjustments I do, I can't get it to look how it was when it was in "Quick Preview" mode. Now when I imported same photos to Lightroom they are fine or they look like ones in Aperture when you look at them in "Quick Preview", LR does not change it at all. Also, these changes are not major but it makes face color off. I did export photos from both Aperture and LR and colors are different...any thoughts!
     
  2. Cheese&Apple macrumors 68000

    Cheese&Apple

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Location:
    Toronto
    #2
    My guess is that you're importing RAW images. Aperture will "quick preview" using a jpg. Your original RAW images are there for you to adjust and, in my experience, every RAW image needs at least a little bit of tweaking to get it just right.
     

Share This Page