App icons keeping coming back to dock after i remove them

Discussion in 'macOS' started by dgreen97, Sep 12, 2015.

  1. dgreen97 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2011
    #1
    any idea on why app icons would consistently keep going back into the dock after i right click and remove them, or drag them off of the dock to go poof. Ill open a program, close it, then it leaves the app icon in the dock. I remove the app icon from the dock, the next time i open the program it does the same thing. Any idea on how to fix this? I only want open applications in the dock.
     
  2. MJWMac1988 macrumors member

    MJWMac1988

    Joined:
    Aug 25, 2015
    Location:
    Western Nebraska
    #2
    I'm just guessing, but maybe the dock's preferences are corrupt. Maybe you already know this, but go to:

    username (aka home folder) > Library > Preferences

    Find the file called "com.apple.dock.plist" or "com.apple.dock.db." It may have some other file-extension suffix in Yosemite (which I haven't used), but the first part of the name should definitely be "com.apple.dock." Delete that file and immediately log out and back in again.

    WARNING: Keep in mind that this will reset your dock to the original factory default set of icons. If you have lots of non-default icons in your dock, take a screenshot of it before you delete the preferences. That way you can use it as a guide when re-adding icons to your dock.
     
  3. dgreen97 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2011
    #3
    hi i tried this out but they still keep coming back. just for clarification i mean i actually remove the icon from the dock and make it poof, or right click on the icon and remove from dock. i have no idea why they keep reappearing after i remove them from the dock and then reopen the application later and then it sticks in the dock again.

    i like to have my dock like a taskbar where it only shows running programs and everything else not showing.



     
  4. khnyc1 macrumors newbie

    khnyc1

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Location:
    New York, NY
    #4
    I'm having a similar problem. I deleted Chrome and no matter what I do from the various suggestions on the Forum discussions and other sites, it reappears the next time I turn on my computer. I don't know what else to do.
     

Share This Page