App Store badge icon won't disappear

Discussion in 'iOS 8' started by atlchamp, Oct 1, 2014.

  1. atlchamp macrumors 68000

    atlchamp

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    ATL
    #1
    App update icon won't disappear and there aren't any apps that need to be updated. What should I do?
     
  2. MacScholar macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #2
    idk..but I know you can hide the app store's App until you find a solution because I know that can be annoying.
     
  3. atlchamp thread starter macrumors 68000

    atlchamp

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    ATL
  4. kerrikins macrumors 65816

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #4
    Do you have a glitched app? The other day I had an app that had updated but was still showing under the 'update' section (I forget what it's called). Once I deleted it, the problem went away. I haven't redownloaded it so I don't know if the problem will come back, but you could at least try that and see if that fixes the problem.
     
  5. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #5
    I have this issue on 4 devices for about a week now, others have it also. Apple will have to fix it.
     
  6. kingdom23 macrumors regular

    Joined:
    Oct 31, 2011
    #6
    Same thing happened to me. I rebooted my phone and it got rid of it.
     
  7. Bigads macrumors regular

    Bigads

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Location:
    Here
    #7
    I have had this too. Simplest way to remove the icon is to delete the app and re-download from the App Store.
    This worked fine for me, however, if it is an app that stores data, you may lose it if you follow my suggestion. Mine was BBC I player which didn't make any difference.
     
  8. The19th macrumors regular

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Location:
    NorCal
    #8
    I found several different threads on this, but the title for this one seemed to apply to me the most.

    Currently running on 8.1 beta 2 on my iPhone 6 and 8.0.2 on my iPad rMini. I usually update apps through iTunes to avoid having the same app download multiple times.

    I've noticed that since 8.x, after downloading and transferring updated apps via iTunes, the badge doesn't go away (change in behavior since 7.x).

    I've noticed that on both the iPhone and iPad, when I go into the App Store app and then the Updates section, these apps will show an "Update" button, which then changes to "Open" after a second or so.

    Also sent feedback to Apple.
     
  9. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #9
    I'm on 8.0.2 (4 devices) and have the exact same behavior (Update flashes back to Open). I have noticed if you use the mobile App Store app to do the update, the badge goes away.
     
  10. jsd79 macrumors member

    Joined:
    Nov 29, 2013
    #10
    I'm running iOS 8.1.1 and it's still a problem -- but only if you update apps via iTunes sync. Updating OTA seems to be fine. That is, updating on the device itself will make the badge function correctly, but if you download app updates to your computer, then sync the device (updating the apps in the process), then the badge doesn't reset. I can't find a fix for the problem, though...
     
  11. dan.synergy macrumors member

    dan.synergy

    Joined:
    Oct 9, 2014
    Location:
    Balmore
    #11
    This happened to me when :apple: changed over the "Free" button to "Get" and I had ~12 glitched apps. I noticed that every time i opened the Apps Store and went to the Update section, the apps in question had an "Update" button to the right which immediately turned to "Open" right before my eyes.

    Through several speed attempts, I was able to beat software to the button before it changed. I successfully pressed "Update" on a single one of my apps; at that point all the rest retained the "Update" button and I selected "Update all" from the top right, further triggering the re-downloads. Issue resolved.
     
  12. Mac'nCheese macrumors 68040

    Mac'nCheese

    Joined:
    Feb 9, 2010
    #12
    Having this problem now. Anybody find a fix for it? I did what the above post did but it didn't work.
     
  13. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #13
    Do you have an update that might have gotten stuck?
     
  14. Mac'nCheese macrumors 68040

    Mac'nCheese

    Joined:
    Feb 9, 2010
    #14
    Nope. I'm not sure what happened but after this post I googled and finally found something about shutting off auto updates and then restarting and that worked.
     

Share This Page