Apple 30" Cinema Display with Dell 9400 Laptop not showing full resolution

Discussion in 'Mac Accessories' started by ZManChu, Jun 12, 2008.

  1. ZManChu macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Florida
    #1
    Hey everybody,

    I've been a fan of this site for a while. Its actually convinced to switch over to a MAC. I recently purchased both an Apple 30" Cinema Display and MacBook Pro fully loaded.

    Until my MacBook Pro arrives I am using my new display with my Dell 9400 Laptop. The problem is it will not run at the proper resolution. If I set it to 2560x1600 it works but it doesn't show the full desktop. I have to drag my mouse up/down/left/right to access the screen. The only resolution that displays properly is 1280x800.

    The video card is a ATI Mobility Raedon X1400 which shows it supports the full 2560x1600 resolution. I did a bunch of research and came across WinACD and PowerStrip. Neither of them worked.

    Has anyone encountered and resolved this issue?

    Thanks in advance!!!

    -Joe
     
  2. CWallace macrumors 603

    CWallace

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    The Dell may not have a dual-link DVI connector, which is required to drive the 30" display at maximum resolution.
     
  3. ZManChu thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Florida
    #3
    Hey, thanks for the response, but I'm pretty sure it does.

    Below are the specs of the video card taken directly from the ATI Site.

    # Flexible display support

    * Dual integrated dual-link DVI transmitters


    http://ati.amd.com/products/mobilityradeonx1400/specs.html
     
  4. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #4
    Yes but the card in your machine may not have dual link DVI.

    [​IMG]

    The laptop in question has a single-link DVi output and as such will display the 30" as 1280x800 (exactly 1/4) of it's native resolution so as to avoid interpolation.
     

Share This Page