Apple logo slow to show up after HDD upgrade.

Discussion in 'MacBook Pro' started by Jarooda, Jun 5, 2010.

  1. Jarooda macrumors member

    Jarooda

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Ottawa
    #1
    Hey guys,

    So I just bought a Seagate momentus XT HDD for my 2010 i7 15" MBP. I clonded the drive using Super Duper from the old drive (500GB Toshiba) to the new drive using a USB SATA enclosure.

    I now have the new drive installed. Once the Apple logo shows up it boots very fast, but it takes like 30 seconds for the logo to show up almost as if it is having trouble finding the boot drive.

    I have run Onyx's full automated service whihc verified startup disk, verified and repaired permissions, emptied caches, etc.

    Any ideas what may be causing this?

    Thanks in advance!
     
  2. Jarooda thread starter macrumors member

    Jarooda

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Ottawa
    #2
    Nevermind guys. As sson as my spotlight index was recreated after running Onyx I restarted and the apple logo showed up after like half a second.

    Thanks for your ineterest anyways :D
     
  3. Chansp1970 macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2010
    #3
    Anyway, it's better to reset PRAM after a hard drive replacement.
     
  4. henry72 macrumors 65816

    henry72

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Location:
    New Zealand
    #4
    Yes... Agree!!!! I done that before, do a reset PRAM!!!
    I guess this will scan and remember the new hardware~ Who knows... But it will be faster :D

    So every time when you've change any hardware, better of to do a reset PRAM

    Cheers
     
  5. Ramphex macrumors 6502

    Ramphex

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    USA/PA

Share This Page