iPhone Apple maps crash on opening

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by seanwebb68, Nov 12, 2014.

  1. seanwebb68 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 27, 2010
    #1
    This is weird as i don't think its any of my tweaks that are causing this but i might be wrong.

    When i open apple maps it just crashes back to the springboard... in normal and safe mode.

    I have the following tweaks installed.

    Packages
    3G Unrestrictor 5 (iOS 8 & 7) - 5.8.1-2
    7-zip (POSIX) - 4.57-3p
    Activator - 1.9.1
    adv-cmds - 119-5
    AppInfo - 1.6.2
    Apple File Conduit "2" - 1.2
    AppList - 1.5.9
    APR (/usr/lib) - 1.3.3-2
    APT 0.6 Transitional - 1:0-23
    APT 0.7 (apt-key) - 0.7.25.3-3
    APT 0.7 Strict - 0.7.25.3-8
    APT 0.7 Strict (lib) - 0.7.25.3-13
    Aria - 1.1.1-1
    Audio Recorder - 0.7-18
    ayeris - 1.1.5-2
    Barrel - 1.7.4.2-1
    Base Structure - 1-4
    Battery Percentage Only - 1.0-1
    BatteryLife - 1.5.5
    Berkeley DB - 4.6.21-4p
    BigBoss Icon Set - 1.0
    Bolt - 0.7.1
    Bourne-Again SHell - 4.0.40-14
    BytaFont 2 - 2.2.1
    bzip2 - 1.0.5-7
    CCSettings for iOS 8 - 0.0.6-113
    ConvoPics - 0.0.1-2
    Core Utilities - 8.12-12p
    Core Utilities (/bin) - 8.12-7p
    cURL - 7.33.0-8
    Cycript - 0.9.502
    Cydia Installer - 1.1.16
    Cydia Substrate - 0.9.5100
    Cydia Translations - 1.1.12
    DailyPaper - 1.0
    Darwin Tools - 1-4
    Debian Packager - 1.14.25-9
    Debian Utilities - 3.3.3ubuntu1-1p
    DetailedBatteryUsage - 1.1
    Diff Utilities - 2.8.1-6
    Disk Pie - 1.1-1
    diskdev-cmds - 421.7-4
    f.lux - 0.998
    FBNoNeedMessenger - 1.0-2
    file-cmds - 220.7-3
    Find Utilities - 4.2.33-6
    Flipswitch - 1.0.6~beta1
    FolderEnhancer (iOS 7/8) - 2.4.1.1
    ForceGoodFit - 1.0.3-1
    Forecast - 3.2.0-109+debug
    Gawk - 3.1.6-2p
    gettext - 0.17-6
    GNU Privacy Guard - 1.4.8-4
    grep - 2.5.4-3
    gzip - 1.6-7
    HASHBANG Productions Common - 1.1
    iCleaner Pro - 7.2.4
    IconSupport - 1.9.4-2
    iFile - 2.1.0-1
    iLEX R.A.T. & RESTORE - 2.2-22
    Instagram++ - 1.1-11
    InstaLove - Auto Love Finder - 0.0.2-10
    iOS Firmware - 8.1
    iPhone Firmware (/sbin) - 0-1
    libhide - 2.4.1-1
    LockPages - 1.4.0-3+debug
    LZMA Utils - 4.32.7-4
    Möbius - 1.2.2
    MobileTerminal - 520-2
    MultiIconMover+ - 2.3.0-2
    Music Box - 2.2.3
    My3G - 8.1.0
    MyWi 8 - 8.00.06
    MyWi 8.0 (iOS 8 Library) - 8.00.06
    MyWi OnDemand - 8.00.06
    New Curses - 5.7-13
    Nitrous - 2.5-3
    NoSlowAnimations - 4.1
    NoTracking+ - 1.1.1
    OpenSSH - 6.1p1-11
    OpenSSL - 0.9.8y-10
    PAM (Apple) - 32.1-3
    PAM Modules - 36.1-4
    Pangu 8.0-8.1.x Untether - 0.4
    Pangu Loader for iOS - 1.1.0
    pcre - 8.30-5p
    pincrush - 0.9.2-1
    Power Tap - 1.1.1-1
    PreferenceLoader - 2.2.2
    Profile Directory - 0-2
    readline - 6.0-7
    RocketBootstrap - 1.0.2
    RotatePlus - 1.0-3
    sandcastle - 0.0.4-1
    SandCastle 2 - 2.2-1
    sed - 4.1.5-7
    Shazam On Start - 1.0.4-1
    shell-cmds - 118-6
    ShowCase - 1.3.4.3-1
    SlideForUsage - 1.0.0-1
    Snapchat Log - 3.5.0-13
    SnapMoreText - 2.1-2
    Spin - 3.0
    Springtomize 3 (iOS 7 & 8) - 1.3.0-3
    Substrate Safe Mode - 0.9.4000
    SubtleLock (iOS 8) - 0.0.1-18
    SwipeSelection - 1.4.2-1
    SwitchAutofocus - 1.0-7
    system-cmds - 433.4-12
    Tape Archive - 1.19-8
    TinyBar - 0.1.1-1
    UIKit Tools - 1.1.9
    unrar - 3.6.8-2p
    unzip - 5.52-5p
    Upscale - 0.0.2-5
    User Agent Changer - 1.0.1
    VideoPane - 1.1.4
    Virtual Home - 1.3-1
    wget - 1.11-3p
    WiFi Analyzer - 2.41
    WiFi Passwords - 2.0.2
    WinterBoard - 0.9.3915
    WinterTerminal - 0.3-1
    XBMC Hub Wizard - 0.1-47
    YouTube no Ads/HQ3G - 1.1-4
    zip - 2.32-5p

    Does anyone have any ideas why this could be happening... I have been using other maps instead but my OCD wants this fixed. lol!
     
  2. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #2
  3. BrianBaughn macrumors 601

    BrianBaughn

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Location:
    Baltimore, Maryland
    #3
    What tweak is using LockPages? I thought that was just for LockInfo7.

    The -2 version of LockPages was sending my 5S into safe mode at startup a few days ago. I had to uninstall LockInfo, remove the beta repo, then reinstall.
     
  4. seanwebb68 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 27, 2010
  5. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #5
    This is what I have installed, I also have the issue with maps crashing when I am using it for navigation and try to open another app.

    Infinidock,
    folder enhancer,
    hideme8,
    barrel,
    calendar for lockscreen,
    unlimited iTunes radio skips,
    tiny bar,
    no slow animations,
    statusHUD2,
    flipswitch,
    20 second lockscreen,
    ccsettings, activator.
     
  6. Myzhi macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 15, 2009
    #6
    I have no problem with map app.

    Installed:
    Forecast
    Hidme8
    Noslowanimation
    Foldercloser
    Statusmodifier
    ifile
    Ccsettings
    Betterfivecolumn
    Betterfivedock
    Icleaner pro
    Clearfolders
    Light untrusted ad blocker
    Faketimewarner
     
  7. HolyGrail, Nov 12, 2014
    Last edited: Nov 12, 2014

    HolyGrail macrumors 6502

    HolyGrail

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Location:
    Planet Earth
    #7
    Haviing no issues with Apple maps

    activiator
    adblocker
    audio recorder
    CCbakground
    ccsettings
    convopics
    classic dock
    fakeoperaltor lite
    fascy
    fullforce
    hideme8
    iapplock
    infinidock
    nownow
    swipeslelection
    winterboard

    On a side note, I did have some weird issues with barrel (can't say that this is you're map issue) but I did uninstall mine a few weeks back.
     
  8. 1984world macrumors 6502

    1984world

    Joined:
    Aug 26, 2008
    #8
    was there ever a solution for this? I am also having this issue on both my 6 plus and 5s, both on 8.1. Not sure when the problem started.
     
  9. BigWalt macrumors regular

    BigWalt

    Joined:
    Oct 3, 2010
    #9
    I have the same issue with my maps, only tweak we have in common is TinyBar...

    I'll try to uninstall and see if thats the issue.
     
  10. 1984world macrumors 6502

    1984world

    Joined:
    Aug 26, 2008
    #10
    I actually figured it out overnight. I had uninstalled and reinstalled all my tweaks and nothing helped. Found a thread online (think it was reddit) which mentioned Igotya had had this problem with an update at one time. So I reinstalled Igotya (I had had it installed previously but since switched back to icaughtyou) on each device and problem solved. 100% was Igotya. I'm not sure how long I've had the issue as I have GPS in my vehicles so don't use the apple maps, but must have been awhile as I've not had Igotya installed for quite some time.
     
  11. blownco macrumors regular

    blownco

    Joined:
    May 24, 2008
    Location:
    CA
    #11
    i have the same issue and have never installed igotya so its gotta be something else.
     
  12. Deetlebug89 macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    #12
    I also had this problem, and Igotya has nothing to do with it, (for me at least) because I don't even have it... The way I fixed it was by blacklisting eclipse 2 from changing the ba round color on maps, I only thought of this because it was the most recently updated tweak that I changed, and after blacklisting things are perfect... I didn't even realize for a couple weeks it wasn't working as I don't use it much... But I tried a hard reset and network settings reset and everything logical before remembering I had this problem once with the first eclipse for iOS 7

    I hope all you guys figure out what's causing your issues but this was what fixed mine if anyone also updated eclipse recently and hasn't blacklisted it from changing maps
     
  13. blownco macrumors regular

    blownco

    Joined:
    May 24, 2008
    Location:
    CA
    #13
    That is exactly what it was for me i added it to the blacklist and it is working just fine now thanks for the tip.
     
  14. Deetlebug89 macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    #14
    Yep :) glad it helped you
     
  15. 1984world macrumors 6502

    1984world

    Joined:
    Aug 26, 2008
    #15
    It's good to add various fixes to the thread, because different tweaks, different phones, different ios versions, and sometimes what works for one, doesn't work for others. I don't have eclipse (had it in the past though it wasn't for me), but if that was the issue for you, awesome that you found it and shared (because others may find this thread through search and have the same problem. :)
     
  16. Deetlebug89 macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    #16
    Thats exactly why I posted, I even realized that the op doesn't have eclipse installed ( or at least not in the list of the post)

    But as you said different iPhones, iPads and iOS versions, tweaks...

    So far we have two known fixes for this problem and the more the better, so hopefully people will continue to add fixes caused by problems with other tweaks...
     

Share This Page