Apple Universal Dock Remote work with Macs?

Discussion in 'iPod touch Accessories' started by GUILTIE, Jul 4, 2008.

  1. GUILTIE macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2008
    #1
    If I buy the Universal Dock which comes with a remote (which appears to be the same one you can buy for the Macs), will it work with a Mac as well (specifically MBP)? That way I'll get a dock and won't have to spend $20 for the remote! I posted this on the Macbook Pro forums and no one seemed to know so I figure someone here must!
     
  2. iDAG macrumors 65816

    iDAG

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Location:
    Athens, Ohio
  3. Pixellated macrumors 65816

    Joined:
    Apr 1, 2008
    #3
    I am using my dock remote on my mac right now. :)
     
  4. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
  5. GUILTIE thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2008
  6. Big-TDI-Guy macrumors 68030

    Big-TDI-Guy

    Joined:
    Jan 11, 2007
    #6
    They do not work together. I've had my iMac and my dock remote stuck together for weeks now, and my room is still dirty, laundry still has to be done, and I'm about 2 inches from kicking them out of my house.

    However, the remote DOES serve well to manipulate my imac using deep red optical pulses when touched inappropriately.
     
  7. Wolf103FM macrumors regular

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Huntsville AL
    #7
    I've been trying to figure out what to cover the IR sensor up with to stop it from picking up the MBP remote. I've even tried taping aluminum foil over the entire front of the dock and it still picks it up.
     
  8. Big-TDI-Guy macrumors 68030

    Big-TDI-Guy

    Joined:
    Jan 11, 2007
    #8
    Consider looking up "Pairing an Apple Remote" to stop everyone from responding to the same remote.
     
  9. Wolf103FM macrumors regular

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Huntsville AL
    #9
    My remote is paired, but it still controls the dock too.
     
  10. GUILTIE thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2008
    #10
    Oh so you pair the remote with what you want to use it with?
     
  11. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #11
    I think by default it works with all unpaired devices, but you can pair it so it only works with one.
     

Share This Page