AppleScript: Entourage 2004 vs Entourage 2008

Discussion in 'Mac Programming' started by US8, Apr 20, 2008.

  1. US8 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 11, 2008
    #1
    We have a photo program which utilizes an AppleScript to send images via
    email. This application is running on an Intel-based Mac running v10.5.2
    with Entourage 2008 v12.0.1. The following script successfully launches
    Entourage, loads up a new draft message, and attaches all images perfectly:

    on open tList

    tell application "Microsoft Entourage"
    activate

    set nMessage to make new draft window with properties {to
    recipients:"email@mailinator.com"}
    repeat with i in tList
    make new attachment at nMessage with properties {file:i}
    end repeat

    end tell

    end open

    However, one of our alternative scripts launches Entourage 2008, but it does
    not launch a new message or attach the images. This script was written for
    and works on Entourage 2004 (11.4), OS v10.4.11, but not on the system
    running Entourage 2008:

    on open theList

    tell application "Microsoft Entourage"
    activate

    set newMessage to (make new outgoing message)
    repeat with aFile in theList
    make new attachment at newMessage with properties {file:aFile as alias}
    end repeat

    end tell

    end open

    Looking for suggestions on how to correct the second script so it will
    execute completely on Entourage 2008. Thank you in advance to those who
    offer their expertise.
     
  2. lee1210 macrumors 68040

    lee1210

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Dallas, TX
    #2
    What is the second script supposed to achieve? It looks like it is designed to do exactly what the first script does, and you state that the first script works fine.

    -Lee
     

Share This Page