Applications crashes when I open them

Discussion in 'MacBook Pro' started by arthursiew, Jan 13, 2010.

  1. arthursiew macrumors 6502

    arthursiew

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    SF Bay Area
    #1
    I just upgraded my MBP's hard drive to 500GB and then I waited 14 hours for it to restore from my Time Capsule. After I woke up, it was finished. I restarted the computer and tried launching Mail, Safari, Software Update, and iTunes. I have not tried the other ones yet. Whenever I click on them, it will just bounce up and down on the dock, but the Problem Report window just opens and asks me to press OK or reopen to send the problem to Apple. After I clicked Reopen, the problem repeated. What is the problem?

    I successfully opened Firefox, but the ones that I stated above still doesn't work. I'm not sure if those are the only applications that crashes when I launch them.
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    Have you repaired permissions via Disk Utility?
     
  3. arthursiew thread starter macrumors 6502

    arthursiew

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    SF Bay Area
    #3
    Doing that right now. I'll be back when it's finished.
     
  4. arthursiew thread starter macrumors 6502

    arthursiew

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    SF Bay Area
    #4
    Didn't work.
     
  5. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #5
    Have you tried starting programs via other means, by going to the Applications folder for example or using Spotlight?
     
  6. iLog.Genius macrumors 601

    iLog.Genius

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Location:
    Toronto, Ontario
    #6
    Create a new user and see if applications open and crash in there as well.
     
  7. arthursiew thread starter macrumors 6502

    arthursiew

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    SF Bay Area
    #7
    Fixed the issue by calling AppleCare. Even though I'm out of my phone support, they still helped me! I just did a fresh install of Snow Leopard and it fixed it. Thanks for the help.
     

Share This Page