Apps like Handbrake, MacTheRipper etc just not working anymore

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by iAlexG, Dec 1, 2009.

  1. iAlexG macrumors 6502

    iAlexG

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Florida, Missing Britain.
    #1
    I tend to rip a DVD or two for trips so that my mac doesnt use all its battery reading the disc. But any new released movie will not rip!!! It just stops. I can rip my Friends DVD's from a few years ago but I bought Angels & Demons and it wont do it (others include, Knowing, Paul Blart: Mall Cop)

    A new type of protection?
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Could be... have you tried the latest Handbrake (that just came out) along with the current version of VLC? (Also check directly in VLC and see if it's able to play it.)
     
  3. mj1903 macrumors member

    Joined:
    Dec 10, 2005
    #3
    RipIt 1.3.1 should work fine with Angels and Demons.
     
  4. iAlexG thread starter macrumors 6502

    iAlexG

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Florida, Missing Britain.
    #4
    Yep. I have Handbrake 0.9.4 64 bit and VLC 1.0.3
     
  5. TwinCities Dan macrumors 603

    TwinCities Dan

    Joined:
    May 19, 2008
    Location:
    Double Parked out front of the Courthouse
    #5
    Hmmm, I've ripped both Knowing and Paul Blart: Mall Cop with no problems. Must be something on your end. :confused:
     
  6. iAlexG thread starter macrumors 6502

    iAlexG

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Florida, Missing Britain.
    #6
    But RipIt makes it a DVD media file for DVD Player.app. No way to convert
     
  7. iAlexG thread starter macrumors 6502

    iAlexG

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Florida, Missing Britain.
    #7
    Ok so I tried ripping Angels & Demons again with Handbrake and it just stops after 2 or so % and saves a file. The file is just a black video of about 20 seconds.
    I also tried Mac DVDRipper Pro and it stops at about 2% and gets locked into a funny dvd reading sequence. I can hear my drive click, start to read then after about 6-7secs it stops and restarts the process.

    The odd thing is the drive works fine ripping older DVD's, Playing any dvd or even playing a game.
     
  8. mj1903 macrumors member

    Joined:
    Dec 10, 2005
    #8
    Once you've ripped it to disk use Handbrake 0.9.3 and it will convert happily.
     
  9. grover432 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    #9
    I'm having the same problem with the same DVD. I am unable to get a clean rip without a "bad sector" warning using Mac The Ripper. After completing the rip and disregarding the error message and starting to convert with Handbrake, the process ends in a few seconds and no movie (of course) is created.

    Has anyone been able to rip this movie and if so what method and software did you use?

    I note that this is a Sony Entertainment movie. That is the start of the problem. the question is what is the work around, if any??

    grover
     
  10. tivoboy macrumors 68030

    Joined:
    May 15, 2005
    #10
    paid

    are you using the paid version of MTR? that one is updated with the latest MCV decryption. The free one is not
     
  11. iAlexG thread starter macrumors 6502

    iAlexG

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Florida, Missing Britain.
    #11
    OK well I updated RipIt and it worked. Then I converted it with Handbrake and its now on my iPod :D
     
  12. newdeal macrumors 68020

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #12
    ...

    I have a windows program called magic dvd ripper that runs through parallels and it has never let me down with any DVD. I then convert using videoredo through parallels which converts to many formats. I like it because often the conversion will be messed up on some dvds and video redo has a "quickstream fix" which will fix pretty much anything
     
  13. Spiderbundy macrumors newbie

    Spiderbundy

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Location:
    Belfast UK
    #13
    You need to use the 64 bit version of VLC 1.0.2 along with the 64 bit version of Handbrake.
     
  14. jblagden macrumors 65816

    jblagden

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #14
    I managed to copy Paul Blart, but I had to skip the first chapter to get it to work. In the process, I lost the first 3 minutes of the movie.

    Did that happen to you? Or did you copy Paul Blart back when Handbrake could use VLC Media Player?
     
  15. PsyOpWarlord macrumors 6502

    PsyOpWarlord

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #15
    You do realize you are asking someone a question about a post from almost 6 years ago (2009)??
     
  16. Tech198 macrumors G4

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #16
    ...and some of us are replying to a post 6 years ago :D (including me)

    Has anyone here mentioned it could actually be the dvd that's having issues..

    try another dvd with MTR.... it its ok.. its the dvd.
     
  17. TwinCities Dan macrumors 603

    TwinCities Dan

    Joined:
    May 19, 2008
    Location:
    Double Parked out front of the Courthouse
    #17
    It's been a while but I just double-checked and I am positive I didn't have to skip any chapters. I don't think I did anything special. :)

    ;)
     

Share This Page