Apps not launching

Discussion in 'macOS' started by chriscorbin, May 24, 2007.

  1. chriscorbin macrumors 6502

    chriscorbin

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Location:
    Vallejo, CA
    #1
    This is killing me and i've been puting up with it for days now!!!
    when i launch a app any app it might launch it might not, what it does is bounce once then stops. restart fixes this for a while but then when i go to launch another app it happens again, i should no have to restart a mac every 5 seconds. can anyone tell me how to fix this?
     
  2. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #2
    Try repairing disk permissions (in Disk Utility) :)
     
  3. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #3
    Try creating a new user account in System Preferences and see if the apps launch form there consistently. If they do, then the problem is within your Home folder. Also, is this with Apple apps, third party apps, or both? :)
     
  4. chriscorbin thread starter macrumors 6502

    chriscorbin

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Location:
    Vallejo, CA
    #4
    I've tried Repairing Permissions and a new account, still no luck
    apple software and 3rd party seem to be affected
     
  5. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #5
    Have you tried to 'update prebinding'

    Usually if an app (or a bunch of them) crashes on start, it is something worth trying.
     
  6. chriscorbin thread starter macrumors 6502

    chriscorbin

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Location:
    Vallejo, CA
    #6
    what is this? how is this done
     
  7. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002

Share This Page