Apps not opening

Discussion in 'macOS Sierra (10.12)' started by JoaoF, Sep 9, 2016.

  1. JoaoF macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #1
    Is anyone having trouble opening apps downloaded from the internet?
    When I try to open some apps that worked just fine before now jump in the dock and close instantly.
    I'm running GM.
     
  2. AtheistP3ace macrumors 6502a

    AtheistP3ace

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Location:
    Philly
    #2
    Sounds like that thing in security and privacy under the general tab that stops apps outside of the app store from opening? What do you have that set to? Although usually you get a popup saying why it didn't open and to change that setting.

    I am not running sierra though so maybe they changed it.
     
  3. JoaoF thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #3
    [​IMG]
    I have it set just like this. But if you right click-Open an app even if the developer is not identified the app should open.. but it doesn't
     
  4. AtheistP3ace macrumors 6502a

    AtheistP3ace

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Location:
    Philly
    #4
    Thats weird. Was handbrake the app giving you trouble?
     
  5. JoaoF thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #5
    No, I just took that photo from google cause my OS is in portuguese.. but I have that setting set
     
  6. AtheistP3ace macrumors 6502a

    AtheistP3ace

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Location:
    Philly
    #6
    OK, yea sorry thats all I got. Do you see it tell you in that area that the app you tried to open was blocked?
     
  7. JoaoF thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #7
    No error is showed, the app just doesn't open at all
     
  8. AtheistP3ace macrumors 6502a

    AtheistP3ace

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Location:
    Philly
    #8
    OK, seems like this may not be your issue then. Sorry. Not really sure what the problem is.
     
  9. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
  10. JoaoF thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #10
    Already tried that, no success :(
     
  11. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #11
    With SIP disabled?
     
  12. JoaoF thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #12
    Just tried it, no success unfortunately
     
  13. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #13
    That's strange, the terminal command work on my Mac.

    Screen Shot 2016-09-10 at 06.07.24.jpg
     

Share This Page