Apps not working after 3.0.1 upgrade

Discussion in 'iPhone' started by SRF01, Aug 2, 2009.

  1. SRF01 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    #1
    Hi

    I was prompted to update my iphone today and all seemed to go fine until I actually tried to open any of my downloaded apps. They all start to open then close right away.

    I've tried re-downloading the apps, re-syncing several times, rebooting serveral times, and restored it 3 times, once after removing the .ipsw file and forcing it to dl a new one.

    All the apps that came with the phone work fine it's just the downloaded ones that don't work.

    Any ideas how I can fix this?

    Edit: iPhone 3Gs 16G, Latest iTunes on a new iMac
     
  2. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #2
    There are a number of ways that can fix this. Sometimes just adding a new app fixes the issue. Try that for now. You could do a DFU restore if that doesn't work.
     
  3. SRF01 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    #3
    Ok just added 2 new apps, they both work, but the others are still not opening.
     
  4. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #4
    If you delete one of the apps that doesn't work what happens? Also, if you then redownload what happens?
     
  5. SRF01 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    #5
    Ok I took a tip from the apple forums.

    I created a new Admin account and did a restore on that account.
    Then returned to my original account and did another sync and it worked. My apps work again but i have to reenter all my settings eg. network, twitter etc.

    Hope this helps others with the same problem.

    Edit: Also had to resync all my contacts and calender etc.
     
  6. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #6
    Well I'm glad you've used the forums like you're supposed to. I'm on my iPhone right now, so my search capabilities are somewhat limited or I might have seen that suggestion. I was mainly going by memory on some of the things that work in that case. Anyway, glad you fixed it.
     
  7. colmaclean macrumors 68000

    colmaclean

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Location:
    Berlin
    #7
    A shame the fix involves losing all app data and taking a lot of time out of your day. I hope Apple sort this bug pronto!
     
  8. iWally macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    #8
    I've been experiencing the same problems. I can't even connect to the app store via my phone. Lame! Doing a hard reset helps, but I don't want to do that every time an app stalls on me.
     
  9. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #9
    You may need to do a DFU restore.

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034
     
  10. mlemon macrumors newbie

    Joined:
    Aug 10, 2009
    #10
    Apps Issue 3.0.1

    I had this problem as well. I deleted one app and reinstalled it and after that all others began working again.
     
  11. wasimyaqoob macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 23, 2005
    Location:
    London, England.
    #11
    I've got the exact same problem after upgrading to 3.0.1

    I've done an iPhone Restore and the iPhone Recovery Mode and still no luck :(
     
  12. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #12
    Yeah, but what did you do that was suggested above? Sometimes deleting an app and resintalling fixes it. Sometimes adding an app fixes it. Also, I don't think you've done a DFU restore, since that is different than a normal restore.
     
  13. jamboken macrumors newbie

    Joined:
    Sep 2, 2009
    #13
    No need for restore, delete an app then re-install it, worked for me on a 3GS.
     

Share This Page