Archive and Install messed up.

Discussion in 'macOS' started by Love, Oct 9, 2007.

  1. Love macrumors 68000

    Love

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Location:
    Just southeast of Northwestshire
    #1
    I did an Archive and Install on my brothers MB after he complained it was too slow. It's now very fast, but he can't access his files. They're there, but for some odd reason the permissions locked us out. I tried to repair permissions, but it didn't work. My brother is very angry and has a lot of valuable data. Thanks.
     
  2. FJ218700 macrumors 68000

    FJ218700

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Location:
    Blue Dot, Red State
    #2
    do it manually via "get info" (command-i) on the archived folder and "apply to enclosed items"
     
  3. synth3tik macrumors 68040

    synth3tik

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Location:
    Minneapolis, MN
    #3
    the previous users folder should not have any permissions on it.

    Did he create a new user account?

    With the Achieve and Install, there is no need to create a new profile. If he created a new one he should log out and log into his old one.
     
  4. Love thread starter macrumors 68000

    Love

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Location:
    Just southeast of Northwestshire
    #4
    It was running OS X Server, and it wouldn't let me do a normal A&I. I did the one where it forgot user prefs.
     
  5. synth3tik macrumors 68040

    synth3tik

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Location:
    Minneapolis, MN
    #5
    humm, I have never done a reinstall with OS X server. I would assume though that it still has the previous user folder in the HD. otherwise you could try the command +I, and try to change the folders read/write settings.
     
  6. Love thread starter macrumors 68000

    Love

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Location:
    Just southeast of Northwestshire

Share This Page