Atomic Web Browser no longer available!

Discussion in 'iPad Apps' started by Poob Bubes, Mar 10, 2011.

  1. Poob Bubes macrumors 6502a

    Poob Bubes

    Joined:
    Apr 16, 2007
    #1
    Hey guys,

    I just got my first iPad from eBay today and when I went to download Atomic Web browser it was no where to be found. I then went to the official web page and clicked the download link which brings up iTunes and I got this message:

    Your request could not be completed. The item you've requested is not currently available in the US store.

    What's up with this? Does anyone know why this app disappeared? I prefer this browser to Safari so it's kind of a bummer.
     
  2. iPadThai macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 25, 2010
    #2
    They are updating the app....I too am waiting for the updated version.
     
  3. anthonymoody macrumors 68020

    Joined:
    Aug 8, 2002
    #3
    I think he is probably removing the 4/5 finger gestures. I think you could switch among tabs that way. But with those gestures coming surely in the next iOS update (and available now using the xcode trick) my guess is he wanted to be ahead of the curve.
     
  4. saiyan macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2010
    #4
    I think the developer should at least release a updated version using the latest Nitro Javascript engine found in iOS 4.3.

    I updated my iPad to iOS 4.3 the other day and the only browser that showed improvement in Sunspider benchmark was Safari. Atomic Browser shows no improvement.
     
  5. dejo Moderator

    dejo

    Staff Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Location:
    The Centennial State
    #5
    Apparently, only Safari has access to the new JavaScript engine:
    http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=12110332&postcount=5
     
  6. kipnosky macrumors member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    #6
    My Atomic keeps crashing after the iOS 4.3 update:confused:. Hope there's an update soon.
     
  7. EmmEff macrumors regular

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Location:
    Ontario, Canada
    #7
  8. matt90036 macrumors regular

    Joined:
    Oct 9, 2010
    #8
    I will still use icab for the same reason I still use firefox over others:functionality.
     
  9. MrMoore macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Location:
    Arlington Heights,IL
    #9
  10. Maaz macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 13, 2010
  11. ozred macrumors 6502

    Joined:
    Feb 19, 2011
    #11
    I hate how Apples such a closed dictatorship!

    Especially when it didn't used to be that way.

    With their rising success over the years, they became big enough to strong arm & threaten

    Not a very good feeling for the customer!
     
  12. JulianL macrumors 65816

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Location:
    London, UK
    #12
    For this case of using private APIs I don't have a problem with Apple policing that and kicking out apps that don't conform. That is good for customers because it prevents apps from suddenly starting to fail to run properly after an iOS upgrade, at least for reasons of a change to an unpublished API.

    Where I do have a complaint is with Apple's breadth of features as far as public APIs are concerned. One has to ask oneself what Atomic was trying to do with a private API and, if it was something reasonable that can't be done any other way, then why didn't Apple have a public API to do that? One example that constantly bugs me is the lack of public APIs to control the radios. No app developer can write a simple app to do a one-button toggle of Bluetooth or WiFi and get it approved for the app store because Apple doesn't publish a public API to control the state of the various radios (unless they introduced one in 4.3) so one needs to jailbreak to get those sort of apps.

    - Julian
     
  13. doug in albq, Mar 13, 2011
    Last edited: Mar 13, 2011

    doug in albq Suspended

    doug in albq

    Joined:
    Oct 12, 2007
    #13
    interesting timing of the pulled app (same week as iPad 2 release)...:mad::cool::eek::confused:

    EDIT: It is back on iTunes!! With even more features.
     
  14. Maaz macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 13, 2010
    #14
    Haha yes it's back, and with a good update as well.
     
  15. EmmEff macrumors regular

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Location:
    Ontario, Canada
  16. Maaz macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 13, 2010
    #16
    My atomic pages are loading the EXACT same time as safari pages. So if that's the performance I'd say ye.
     
  17. EmmEff macrumors regular

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Location:
    Ontario, Canada
    #17
    Cool, I'll be checking that out shortly! Might replace iCab as my daily browser if that's the case.
     
  18. nooaah, Mar 14, 2011
    Last edited by a moderator: Mar 28, 2011

    nooaah macrumors 68000

    nooaah

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Location:
    Philadelphia, PA
    #18
    I still can't post in forums with Atomic. I haven't used it since June when I sold my first iPad. Is there a fix?

    Ah, Google is my friend. :)

    For those who don't know, change the browser identity to desktop or iPad Safari.
     
  19. jazz1 macrumors 65816

    jazz1

    Joined:
    Aug 19, 2002
    Location:
    Mid-West USA
    #19
    Can anyone tell me how to load multiple tabs in Atomic Web?
     
  20. patp, Mar 14, 2011
    Last edited by a moderator: Mar 28, 2011

    patp Guest

    Joined:
    Apr 10, 2008
    #20
    Just did the update and it seems to be way slower now. Anyone else seeing the same?
    :confused:



    Never mind. Rebooted and seems to be okay now.
     
  21. gatech2 macrumors member

    Joined:
    Mar 7, 2011
  22. gquiring macrumors regular

    gquiring

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Location:
    SC
    #22
    No flash but it's a great browser. The tab and adblocker support are great.
     
  23. Maaz macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 13, 2010
    #23
    Get iswifter app for flash.
     
  24. gatech2 macrumors member

    Joined:
    Mar 7, 2011
  25. Pballer110 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 3, 2010
    #25
    Do you think iswifter is better or skyfire? I've been using iswifter and it's ok but that pop up is annoying and was wondering if im better off just buying it, but if sky fire is better I'll just get that.
     

Share This Page