ATV 4 acting up once a week

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Ae_g, Mar 16, 2017.

  1. Ae_g macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2017
    #1
    Every week or so my Apple TV 4 starts acting up. I get the "dark scheme" even though I haven't changed it, and I can see some difference on the home screen compared to the real dark scheme. Even worse tho is the settings app that is completely black, no menus, just nothing.

    And today the ATV didn't even change color on the home screen, but the settings app and App Store loads for a time and quits. Have already done a reset but it haven't change a thing.

    Read somewhere changing to wireless connection could resolve some problems, but my router is like a meter away and I want my wireless bandwidth to be allocated to devices relying on it.

    Is there something else I can do?
     
  2. rolsskk macrumors 6502

    Joined:
    Sep 1, 2008
  3. beachmusic macrumors regular

    beachmusic

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Location:
    St. George Island
    #3

    I'm seeing the same thing. Exactly as you describe. It was on a Apple TV I got from the Direct tv now offer. I just thought they must have sent out refurbed Apple tv's. Reason being the 3 Apple tv's I bought out right have had no problem.
     
  4. se95dah macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2014
    #4
    Yep, I'm seeing the same behaviour on my ATV4.
     
  5. Ae_g thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2017
    #5
    Not a restore, but a complete factory defaults. I think I have found the problem, at least for the black screens and apps bugging out, its the Ethernet, I've switched over to wifi for a couple of weeks now, haven't needed to restart it since. But wtf apple? If there is a Ethernet connection one should be able to use it.

    Sorry for the late reply.
     

Share This Page