ATV 4 Remote Skimming

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by photogpab, May 22, 2016.

  1. photogpab macrumors 6502

    photogpab

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #1
    when I first purchased my ATV 4 I was able to skim or fast forward/rewind by swiping my thumb left or right on the track pad. This stopped working months ago and I can't figure out why. I just read an article online that said if I pressed menu + volume up for 2 seconds it would fix the problem. I tried this and it started working for a few minutes! However, it has stopped working again.

    Has this happened to anyone else? Is there a fix?
     
  2. benjitek macrumors 6502a

    benjitek

    Joined:
    Sep 23, 2012
    #2
    Search through the forums, or the Apple site -- you'll find this was changed in an update. Do you have a link to the online article you're referencing? Either you misunderstood it, or they got it very wrong. Google is your friend ;-)
     
  3. ABC5S, May 23, 2016
    Last edited: May 23, 2016

    ABC5S macrumors 68040

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Location:
    Florida
    #3
    "Online help says to press and hold the menu button and the volume up buttons for 2 seconds" is what I read also on the internet but that did not work for you. Also read one can use the old ATV 3 remote if you have one to get things started again hopefully by using the ATV 3 remote to get into "Setting" than into the remote section and try things their. Sorry, do not have anything else. Above poster gives you absolutely nothing but tells you to there was a change but does not tell you what the change was. Not helpful at all. I did a google search (Just a little) and came up with nothing about the Track Pad. Will search more.

    Can you use SIRI to Navigate ?

    If still having issues, maybe telling Apple about the issues down below...

    http://www.apple.com/feedback/appletv.html
     
  4. i hate phones macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Location:
    Philly Suburbs, PA
    #4
    Now I believe you have to pause first and then the scrubbing works. I think they changed it to reduce accidental/unwanted scrubbing. I prefer this way as I used to just pick up the remote before and accidentally scrub away.
     
  5. photogpab thread starter macrumors 6502

    photogpab

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #5
    interesting! I will try this when I get home.
     
  6. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #6
    Yep, this is exactly it. And I prefer the newer method too!
     

Share This Page